Percheziţii în Baia Mare şi Baia Sprie la persoane bănuite de trafic de droguri

Scris de Lia Bradeanu, 09 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de combatere a criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT din Maramureş au efectuat 10 percheziţii domiciliare pentru destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în comiterea infracţiunilor de trafic de droguri de risc.
Luni, 9 octombrie, poliţiştii din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş, sub coordonarea procurorilor DIICOT – BT Maramureş, cu suportul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române, au efectuat 10 percheziţii domiciliare, pe raza municipiului Baia Mare şi a oraşului Baia Sprie, la persoane bănuite de trafic de droguri de risc.

Din cercetări au reieşit indicii că membrii grupării ar fi cultivat cannabis, în judeţul Maramureş. O parte din drogurile recoltate ar fi fost folosite pentru consum propriu, iar altele ar fi fost transportate, depozitate şi distribuite altor persoane.

În urma percheziţiilor au fost ridicate 4,5 kg de cannabis, grindere şi o instalaţie dezafectată de creştere a plantelor de cannabis, precum şi alte obiecte care au legătură cu cauza. Totodată, au fost puse în executare patru mandate de aducere.

La activităţi au participat şi poliţişti Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Cluj Napoca, Serviciilor de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa Năsăud şi Sălaj, precum şi din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Maramureş. De asemenea, acţiunea a beneficiat de sprijinul Direcţiei Generale Anticorupţie, Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Maramureş şi al Direcţiei Regionale Vamale Cluj.