Opt dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului în weekend-ul trecut

Scris de Lia Bradeanu, 04 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Nu există o concentraţie de alcool sigură atunci când vine vorba de conducerea unui autovehicul! Indiferent de cantitatea de alcool din sânge, corpul pierde multe dintre funcţiile care îi permit unui şofer să conducă în siguranţă şi atât viaţa dumneavoastră cât şi cea a altor participanţi la trafic este pusă în pericol. De aceea, ori de câte ori constată o astfel de fapt, poliţiştii iau măsuri ferme. În acest week-end poliţiştii au întocmit opt dosare pentru conducere sub influenţa alcoolului.

În perioada 01 – 03 septembrie a.c. poliţiştii rutieri maramureşeni au acţionat pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe drumurile publice din judeţ, având ca prioritate depistarea şoferilor care pun în pericol siguranţa traficului rutier conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.
Conducătorii auto opriţi de poliţişti au fost testaţi cu aparatul etilotest iar în opt cazuri s-au constatat infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului. Astfel, opt bărbaţi cu vârste cuprinse între 20 şi 56 de ani s-au ales cu dosare penale şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Mai mult, în patru cazuri aceştia au fost implicaţi în accidente rutiere soldate cu pagube materiale iar într-un caz conducerea cu alcoolemie a condus la rănirea a trei persoane.