Maşină căutată de Interpol plină cu ţigări de contrabandă confiscată de poliţiştii de frontieră maramureşeni

Scris de Lia Bradeanu, 11 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, pe timpul unor acţiuni, în zona de responsabilitate, cantitatea de 17.929 pachete ţigări, în valoare de 193.000 lei.

Sâmbătă, 10 iunie, în cadrul Operaţiunii Comune Contrabandă 2017, la nivelul Sectorului PF Sarasău – ITPF Sighetu Marmaţiei s-a desfăşurat o acţiune specifică pe linia combaterii contrabandei cu ţigări, la care au participat poliţişti de frontieră şi lucrători din cadrul Detaşamentului de Jandarmi Sighetu Marmaţiei.

Astfel, în jurul orei 13.00, un echipaj format din poliţişti de frontieră şi jandarmi a descoperit, în apropierea frontierei de stat, pe direcţia localităţii Sarasău, un autoturism abandonat, ascuns în vegetaţie, în interiorul căruia au putut fi observate mai multe colete voluminoase.

În autoturismul marca Opel, cu număr de înmatriculare specific Lituaniei, au fost descoperite 9 colete care conţineau ţigări provenite din Ucraina.

Drept urmare, s-a luat măsura conducerii maşinii încărcate cu ţigări la sediul poliţiei de frontieră, în vederea continuării cercetărilor.

În urma inventarierii, s-a constatat că în interiorul acestuia se aflau 6.490 pachete ţigări, de diferite mărci, în valoare de 59.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.

Totodată, în urma verificării autoturismului în bazele de date specifice, s-a constatat că acesta figurează în Interpol, ca fiind furat din Franţa, din data de 27.05.2015.

În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de contrabandă şi furt. Autoturismul, marca Opel, în valoare de 6.810 lei, a fost indisponibilizat la sediul sectorului, iar în cauză se fac verificări în vederea identificării persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.

În cadrul unei acţiuni pe linia combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate a Sectorul PF Brodina – ITPF Sighetu Marmaţiei, lucrătorii noştri au descoperit şi confiscat 11.439 pachete cu ţigări de provenienţă ucraineană, în valoare de 134.000 lei.

Ţigările au fost ridicate în vederea confiscării, iar în continuare se fac verificări pentru identificarea persoanelor implicate şi a documentării întregii activităţi infracţionale.