Dosare penale întocmite de poliţiştii rutieri maramureşeni

Scris de Lia Bradeanu, 03 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii au întocmit dosare penale pe numele unor conducători auto după ce au constatat şapte infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice: conducere fără permis, de încredinţare a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii unui permis de conducere corespunzător unei persoane fără permis, de vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului fără încuviinţarea poliţiei şi patru infracţiuni de conducere a unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice.

Poliţiştii rutieri din Baia Mare, au depistat în trafic, miercuri, 2 august, pe b-dul Bucureşti, un autoturism condus de un minor de 17 ani din municipiu. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că acesta nu figurează ca posesor de permis de conducere pentru nici o categorie. Proprietarul i-a încredinţat minorului autovehiculul pentru a-l conduce pe drumul public.

Tot în Baia Mare, o băimăreancă de 79 de ani, a sesizat poliţia că în jurul orei 11,00, în timp ce s-a deplasat în calitate de pieton pe aleea de acces la piaţa Gării, a fost acroşată de un autoturism. Conducătorul auto a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie. Victima a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale şi nu a rămas internată. În urma verificărilor efectuate a fost identificat conducătorul auto, un bărbat de 68 de ani, din localitatea Coltău.

Pe numele a patru conducători auto, bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 30 şi 47 de ani, au fost întocmite dosare penale pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice. Infracţiunile au fost constatate la Ruscova, Ulmeni, Băiţa şi Remeţi.