Bănuiţi de tăiere fără drept şi furt de arbori, cercetaţi de poliţişti, după descinderile la Borşa, Moisei şi Botiza

Scris de Lia Bradeanu, 06 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cadrul dosarului penal în care s-au efectuat activităţile de percheziţie pe raza localităţilor Borşa, Moisei şi Botiza la sediile unor firme şi la locuinţele unor persoane bănuite de tăiere fără drept şi furt de arbori, poliţiştii maramureşeni în colaborare cu specialişti din cadrul Gărzii Forestiere Maramureş şi a Direcţiei Silvice Maramureş au identificat şi inventariat peste 420 mc material lemnos, în cauză continuându-se verificările pentru a stabili legalitatea activităţii prestate în domeniul silvic. În cadrul aceluiaşi dosar penal, până la momentul efectuării percheziţiilor, s-a dispus confiscarea a peste 114 mc material lemnos.

De asemenea, cu ocazia activităţilor de percheziţie efectuate ieri, poliţiştii au ridicat documente şi înscrisuri, în vederea stabilirii stării de fapt, în cadrul dosarului penal.
Activităţile de ieri s-au desfăşurat într-un dosar penal în care se fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tăiere fără drept şi furt de arbori iar persoanele vizate ar fi creat un prejudiciu de aproximativ 460 000 de lei, reprezentând valoarea materialului lemnos tăiat ilegal.

Cercetările continuă sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Vişeu de Sus.