Băimărean prins la scurt timp după ce a smuls de la gâtul unei femei un lănţişor din aur

Scris de Lia Bradeanu, 27 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Evenimente, acţiuni concrete şi rezultate pe măsură. Colaborarea eficientă dintre poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale şi cei din cadrul Biroului de Ordine Publică Baia Mare şi operativitatea cu care aceştia au acţionat au dus la identificarea unui băimărean bănuit de comiterea unei tâlhării la scurt timp de la sesizarea faptei. Acesta a fost reţinut pentru 24 de ore.

Joi, 26 octombrie, în jurul orei 12.00, poliţiştii au fost sesizaţi prin SNUAU 112 cu privire la comiterea unei tâlhării, pe raza municipiului Baia Mare. Poliţiştii au identificat-o pe victimă, o băimăreancă în vârstă de 70 de ani, care a declarat că, în jurul orei 11.50, în timp ce se deplasa pe strada I. L. Caragiale, o persoană necunoscută i-a smuls lănţişorul de la gât şi a fugit. Prejudiciul a fost stabilit la valoarea de 1.200 de lei.

Pentru că siguranţa comunităţii este o prioritate, poliţiştii de investigaţii criminale şi cei de ordine publică din cadrul Poliţiei Municipiului Baia Mare au demarat de urgenţă activităţile specifice de căutare a autorului. Documentarea şi investigaţiile efectuate cu operativitate dar şi detalii oferite de victimă privind semnalmentele autorului au dus la identificarea în scurt timp a unui tânăr de 18 ani, din municipiu, bănuit de comiterea faptei.

Lănţişorul sustras a fost recuperat şi restituit părţii vătămate. Faţă de băimărean, poliţiştii au dispus măsura reţinerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentat instanţei cu propunere de arestare preventivă.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracţiunii de tâlhărie.