14 nereguli în Maramureş legate de transportul de persoane

Scris de Vasile Gherman, 06 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Evenimentele tragice din Caracal au alertat presa şi autorităţile statului. Dacă formatorii de opinii au descoperit reţelele de traficanţi, instituţiile vin cu unele măsuri menite să rezolve astfel de probleme.

Cu toate că are multe atribuţii politice şi administrative, Mihai Viorel Fifor, a primit-o şi pe cea de interimar la Interne. Viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale României a dispus Poliţiei Române să demareze acţiuni permanente pentru verificarea transportatorilor de persoane şi să comunice public, în mod constant, rezultatele şi sancţiunile aplicate.

Desfăşurate în toată ţara, acţiunile vizează, în principal, depistarea celor care efectuează transport neautorizat de persoane, punând în pericol pasagerii. În acelaşi timp, vor fi sancţionate orice alte încălcări ale OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, republicată. „În controalele din trafic, dar şi de la sediile societăţilor comerciale, sunt vizate atât persoanele fizice neautorizate, cât şi firmele care realizează astfel de activităţi, contra cost, fără licenţă şi autorizaţie de transport. Acţiunile vor fi concentrate în special în apropierea zonelor de îmbarcare şi debarcare a pasagerilor din staţiile pentru mijloacele de transport în comun, gări, autogări sau pe traseele de deplasare ale acestor autovehicule. În activităţi, alături de poliţişti rutieri, de ordine publică, de investigarea criminalităţii economice şi de la transporturi, vor fi angrenaţi şi specialişti ai Registrului Auto Român şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă”, a transmis ministrul Fifor.

Conform IPJ Maramureş, la ultima acţiune de acest gen din judeţ, poliţiştii rutieri au oprit pentru control 163 de vehicule de transport marfă şi persoane, identificând peste 72 de nereguli pentru care au aplicat sancţiuni contravenţionale. În cazul autovehiculelor de transport persoane, poliţiştii au constatat 14 nereguli pentru care au aplicat sancţiuni contravenţionale, majoritatea constând în nerespectarea regimului legal de viteză, nerespectarea timpilor de odihnă sau nereguli în documentele şoferilor sau autovehiculelor.

V. Gherman