11 dosare penale pentru conducere sub influenţa alcoolului

Scris de Lia Bradeanu, 10 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În perioada 7-9 aprilie a.c. poliţiştii rutieri maramureşeni au acţionat pentru supravegherea traficului rutier şi prevenirea accidentelor de circulaţie pe drumurile publice din judeţ, având ca prioritate depistarea şoferilor care încalcă normele rutiere.

Conducătorii auto opriţi de poliţişti au fost testaţi cu aparatul etilotest iar în 11 cazuri s-au constatat infracţiuni de conducere sub influenţa alcoolului. Este vorba despre zece bărbaţi cu vârste între 21 şi 61 de ani şi o femeie de 35 de ani, care s-au ales cu dosare penale şi cu suspendarea exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice pentru o perioadă de 90 de zile. Mai mult, în trei cazuri aceştia au fost implicaţi în accidente rutiere soldate cu pagube materiale.

Alte patru dosare penale au fost întocmite de poliţişti pentru conducere fără permis şi punerea în circulaţie a unui autovehicul neînmatriculat.

Sâmbătă seara, la ora 21.55, un bărbat de 36 de ani care conducea un autoturism spre Sighetu Marmaţiei, într-o curbă la intrarea în Vadu Izei a pierdut controlul asupra direcţiei de mers, a părăsit partea carosabilă şi a intrat în gardul unui imobil. În urma impactului conducătorul auto a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Testarea cu aparatul etilotest a relevat că acesta se afla sub influenţa alcoolului.