„Ziua Poliţiei de Frontieră”

Scris de Vasile Gherman, 24 iulie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

An de an pe 24 iulie  este marcată „Ziua Poliţiei de Frontieră” din  România. Sărbătoarea  reprezintă de fiecare dată un prilej pentru a fi recompensate acţiunile desfăşurate de proprii lucrători, în îndeplinirea atribuţiilor specifice la graniţa României.

În acest sens, la sediul Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, în prezenţa lui Ion Marcel Vela, ministrul Afacerilor Interne, a chestorului principal de poliţie Liviu Bute, a conducerii Poliţiei de Frontieră Române, şefilor de arme din Ministerul Afacerilor Interne, reprezentanţilor instituţiilor cu care Poliţia de Frontieră colaborează şi a personalului Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră, au avut loc festivităţi prilejuite de sărbătorirea a 156 ani de existenţă instituţională. În acest an, evenimentul s-a derulat într-un context special, având în vedere măsurile dispuse la nivel instituţional pentru prevenirea răspândirii Covid-19, însă cu acelaşi sentiment de mândrie şi respect pentru profesia de poliţist de frontieră şi pentru efortul depus la modernizarea acestei instituţii de către înaintaşii noştri. Cu această ocazie, chestorul principal de poliţie Liviu Bute a felicitat poliţiştii de frontieră pentru această zi deosebită, apreciind sprijinul acordat şi eforturile depuse de aceştia din punct de vedere profesional, astfel încât, prin rezultatele obţinute, Poliţia de Frontieră să poată fi definită ca o instituţie modernă, aliniată la standardele europene.

Chestor principal de poliţie, Liviu Bute, a declarat: „Fără nicio rezervă afirm că Poliţia de Frontieră Română poate fi considerată un reper instituţional în arhitectura organizaţională a statului. A dovedit asta în repetate rânduri, în funcţie de tipul provocărilor pe care le-a avut de gestionat. Şi nu au fost puţine! Dar toate aceste rezultate pot fi atribuite instituţiei doar în mod indirect. Ele sunt, în realitate, meritul oamenilor care au purtat uniforma Poliţiei de Frontieră în toţi aceşti 156 de ani”. În acest an, un număr de 140 de poliţişti de frontieră, ofiţeri şi agenţi care îşi desfăşoară activitatea în structurile Poliţiei de Frontieră, specialişti în supravegherea frontierei terestre, maritime, aeroportuare, au fost evidenţiaţi şi recompensaţi prin avansare în gradul profesional următor, înaintea îndeplinirii stagiului minim, pentru merite deosebite avute în misiunile operative desfăşurate, atât pe teritoriul ţării, cât şi în urma participării la operaţiunile comune organizate de Agenţia Frontex.

V. R.