Un băimărean drogat a pătruns cu maşina pe contrasens, a intrat într-un gard apoi a acroşat o maşină din curtea unei firme

Scris de Lia Bradeanu, 20 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Activităţile de cercetare şi investigare efectuate de poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare cu privire la un accident rutier produs la data de 02 octombrie a.c. pe raza municipiului, au dus la stabilirea faptului că şoferul consumase substanţe stupefiante înainte de a se urca la volan.

Accidentul s-a produs la ora 23.30 pe bulevardul Independenţei din Baia Mare. Şoferul, un tânăr de 23 de ani, din Baia Mare, a pătruns cu autoturismul pe contrasens, a intrat în coliziune cu gardul unei societăţi comerciale iar apoi a ajuns în curtea societăţii respective unde a acroşat un autoturism ce se afla parcat. Din fericire, în urma impactului nicio persoană nu a fost rănită.

După producerea accidentului, tânărul a plecat de la locul faptei. La aproximativ 40 de minute, acesta a fost identificat de poliţişti la adresa de domiciliu şi testat cu aparatul etilotest. Poliţiştii au constatat că nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Deoarece tânărul a avut un comportament suspect, a fost condus la Spitalul Judeţean din Baia Mare unde i-au fost recoltate probe de sânge şi de urină în urma cărora s-a stabilit că în momentul producerii accidentului tânărul se afla sub influenţa substanţelor psihoactive.
Cercetările continuă urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.

Pe lângă faptul că riscă să îşi piardă libertatea pe o perioadă cuprinsă între unu şi cinci ani, şoferii care consumă substanţe psihoactive înainte de a conduce autovehicule pe drumurile publice îşi pun în pericol atât propria viaţă cât şi pe a celorlalţi participanţi la trafic.