Trei maşini distruse într-un accident rutier la Rozavlea

Scris de Vasile Gherman, 17 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

 

Eveniment rutier nedorit înregistrat pe raza comunei Rozavlea. Patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 2 Poliţie Rurală Bogdan Vodă a fost sesizată prin SUAU 112 despre faptul că, în comuna Rozavlea a avut loc un accident rutier.

Din verificările efectuate la faţa locului şi din declaraţiile consemnate, s-a stabilit că un tânăr de 25 de ani din Poienile Izei, care conducea un autoturism dinspre Rozavlea spre Strâmtura, efectuând manevra de depăşire a două autoturisme care circulau regulamentar în acelaşi sens. Pe fondul nepăstrării distanţei laterale suficiente, a acroşat oglinda retrovizoare a primului autoturism aflat în faţa sa.

În acel moment tânărul a virat stânga, dar a pierdut controlul asupra direcţiei, a pătruns pe acostamentul de pe sensul opus de mers şi a intrat în coliziune cu două autoturisme care erau staţionate regulamentar în afara părţii carosabile, pe care le-a avariat, apoi s-a răsturnat. În urma accidentului conducătorul auto nu a suferit vătămări corporale dar cele trei autoturisme au fost avariate în proporţie de 90%. Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind 0. Potrivit informaţiilor furnizate de IPJ Maramureş, faţă de acesta s-a dispus măsura sancţionării contravenţionale conform prevederilor legale respectiv amendă şi măsura complementară a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile pentru nerespectarea regulilor privind depăşirea.

V. Gherman