Trei maramureşeni au coronavirus

Scris de Vasile Gherman, 20 martie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Autorităţile maramureşene au informat despre prezenţa celui de-al treilea caz de persoană infectată cu coronavirus. O femeie în vârstă de 41 de ani, care se aflată în centrul de carantinare din Sighetu Marmaţiei. Potrivit autorităţilor, femeia venită din Italia nu prezintă simptome, însă a fost testată pozitiv.

Al doile caz de persoană infectată cu virusul COVID-19 a fost confirmat în Maramureş, la acelaşi centru de carantinare din Sighetu Marmaţiei. Este vorba tot despre o femeie, în vârstă de 53 de ani, venită tot din Italia. La fel femeia nu prezenta simptome când a fost testată pozitiv. Cele două persoane infectate nu a avut contact, acesta fiind un lucru important.

La începutul săptămânii, primarul municipiului Sighetu Marmaţiei, Horia Scubli, spunea că „isteria generală este alimentată de oameni, să-mi fie scuzat cuvântul, proşti informaţi, de proastă calitate, nişte clevetitori“. De asemenea, primarul a mai declarat că el însuşi a intrat în centrul de carantinare din municipiu fără mănuşi şi mască şi, cităm, „nu mi s-a întâmplat nimic“.

Momentan lucrurile sunt oarecum liniştite, însă nu trebuie să uităm că numărul persoanelor testate este nesemnificativ în raport cu cel al maramureşenilor veniţi din străinătate. De aceea trebuie să fim în continuare responsabili şi să tratăm cu seriozitate situaţia existentă.

V. Gherman