Trei accidente în Maramureş pe fondul neadaptării vitezei de mers în curbă

Scris de Lia Bradeanu, 07 august 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În perioada 5-6 august a.c, pe drumurile publice din judeţul Maramureş s-au înregistrat cinci evenimente rutiere, în urma cărora şapte persoane au fost transportate la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la ora 01.00, în localitatea Poienile de sub Munte, un biciclist în vârstă de 16 ani s-a autoaccidentat pe fondul consumului de băuturi alcoolice. El s-a dezechilibrat şi a căzut pe partea carosabilă şi a suferit leziuni care au necesitat internarea acestuia în spital.

Un caz asemănător a avut loc şi în municipiul Baia Mare, unde ieri, un biciclist în vârstă de 20 de ani s-a autoaccidentat în timp ce se deplasa prin Parcul Municipal Regina Maria. El nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice şi a necesitat acordarea de îngrijiri medicale.
Duminică la ora 14.00 poliţiştii din Şişeşti au fost sesizaţi despre producerea unui eveniment rutier soldat cu vătămarea corporală a trei persoane.
Din primele cercetări efectuate s-a stabilit că şoferul unui autoturism nu a redus viteza la apropierea de o curbă deosebit de periculoasă la stânga, a pierdut controlul direcţiei de mers, s-a lovit de un bolovan aflat în afara părţii carosabile după care a fost proiectat în şanţul de pe marginea drumului.

În urma accidentului conducătorul auto în vârstă de 58 de ani din Constanţa şi alte două persoane pasagere în autoturism, au fost transportaţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă Baia Mare pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind zero.

Azi dimineaţa la ora 04.35, pe DJ 109F, în localitatea Budeşti, conducătorul unui autoturism care se deplasa spre Cavnic, într-o curbă periculoasă la stânga, semnalizată corespunzător, a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă şi s-a izbit de gardul unui imobil. Poliţiştii l-au testat cu aparatul etilotest pe tânărul de 27 de ani aflat la volan şi au constatat că acesta se afla sub influenţa băuturilor alcoolice. În urma impactului acesta a suferit leziuni uşoare şi a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale.

Tot azi dimineaţă, la ora 02.20, un accident similar s-a produs şi pe strada Păşunii din Satu Nou de Jos, unde un conducător auto de 29 de ani din Baia Sprie, nu a adaptat viteza de mers în curbă şi a ajuns cu autoturismul în podeţul unui imobil. În urma impactului, pasagerul din autoturism, un tânăr de 20 de ani a fost rănit şi a rămas internat în spital. Conducătorul auto nu se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.