Secretarul de Stat în cadrul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării în vizită la centrele sociale din Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 25 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Luni, 24 aprilie, prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, alături de Secretarul de Stat în cadrul Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării, Ilie Dincă, subprefectul judeţului Maramureş – Gavriş Ardelean, directorul general al Serviciului Public de Asistenţă Socială Baia Mare – Bogdan Gavra, inspectorul pe problemele romilor din cadrul Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş – Cristina Moldovan şi reprezentanţi ai Fundaţiei Hope and Home for Children au avut o întâlnire de lucru cu tema incluziunii sociale a romilor.
Subiectul principal dezbătut a fost cu privire la spaţial de locuit al cetăţenilor de etnie romă, şi anume zonele Craica, Pirită, Ferneziu şi Cartierul Ponorâta din comuna Coroieni.
Participanţii la această întâlnire s-au arătat foarte preocupaţi de această problema cu care se confruntă comunităţile de romi din zonele mai sus amintite şi doresc găsirea unor soluţii viabile prin atragerea de fonduri europene nerambursabile.

După finalul întâlnirii desfăşurate la sediul Instituţiei Prefectului – Judeţul Maramureş, cei prezenţi au vizitat Centrul Social Multifuncţional Romani, Centrul de Reabilitare Socială pentru Copii aflaţi în Situaţii de Risc şi Centrul de Tranzit, Asistenţă şi Consiliere Baia Mare.
Primele două centre au fost înfiinţate prin accesarea fondurilor europene de Serviciul Public de Asistenţă Socială Baia Mare, iar cel din urmă de Fundaţia Hope and Home for Children România, în parteneriat cu SPAS Baia Mare.

Urmare a întâlnirii şi vizitei efectuate la cele trei centre sociale, Ilie Dincă a menţionat că va întocmi un buletin informativ în care vor fi prezentate atât centrele sociale multifuncţionale din municipiul Baia Mare, cât şi activităţile derulate în cadrul acestora. Acest buletin se doreşte a fi un Ghid de bune practici şi pentru celelalte judeţe din România.