Protest spontan ai angajaţilor Urbis în faţa Primăriei Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 11 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Mai mulţi angajaţi ai firmei de transport SC Urbis SA au intrat în grevă spontană. Aceştia s-au strâns în faţa Primăriei Baia Mare susţinând că sunt nemulţumiţi de nesemnarea contractului de muncă, dar şi de salariile mici.

După revoluţie situaţia s-a înrăutăţit, aşa că aproape jumătate din personal a fost disponibilizat. O femeie care lucrează de peste 22 de ani ca şi casieriţă la SC Urbis SA în momentul de faţă are salariul minim pe economie. În această situaţie sunt însă mare parte dintre angajaţii societăţii de transport în comun.

După îndelungi negocieri între sindicalişti şi reprezentanţii Primăriei Baia Mare, în subordinea căreia se află societatea de transport în comun, liderul de sindicat nu s-a arătat prea încrezător. Asta pentru că aceştia au cerut o ajustare salarială având în vedere că mare parte a angajaţilor, şoferi, controlori şi casieriţe au salariul minim pe economie.

În semn de solidaritate, conducătorii auto ai mijloacelor de transport în comun care se aflau în timpul orelor de serviciu au claxonat în momentul în care şi-au văzut colegii în faţă la Primărie. Rămâne de văzut dacă situaţia va fi în continuare tensionată în cadrul societăţii sau executivul va reuşi să îndeplinească cererile angajaţilor astfel încât din această lună să primească salarii majorate.