Primarul oraşului Ulmeni face greva foamei în faţa Ministerului Sănătăţii

Scris de Mihai Sălceanu, 17 aprilie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Lucian Morar-greva

Lucian Morar-greva

Lucian Morar, primarul oraşului Ulmeni, judeţul Maramureş a intrat în greva foamei, în faţa Ministerului Sănătăţii. El solicită Ministerului un centru de ambulanţă pentru oraşul său şi arată că se fac demersuri încă din 2011 pentru rezolvarea situaţiei.

El reclamă faptul că ministra Sănătăţii, Sorina Pintea, care este din Maramureş, a anunţat că se va înfiinţa staţie de ambulanţă în comuna Arini;, în detrimentul Ulmeniului.

Fost preşedinte al Organizaţiei Judeţene PNŢCD, Lucian Morar a câ;tigat Primăria Ulmeni în 2008, 2012 ;i 2016. S-a înscris în PMP, devenind preşedintele Organizaţiei Judeţene dar ;i vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Maramureş. A renunţat la CJ, reînscriindu-se în cursa pentru un nou mandat la Ulmeni, pe care l-a recâştigat în 27 iunie 2017.

Lucian Morar şi-a instalat un cort luni, 15 aprilie, în faţa sediului Ministerului. Pe un banner instalat lângă cort, scrie printre altele „În 2019, în România, Sănătatea se împarte pe criterii politice.”

„Am început de la 9 jumătate greva foamei. Acest gest este un strigăt împotriva unui sistem bolnav. Consider că prin decizia Ministerului, oraşul Ulmeni a fost discriminat etnic rasial, etnic si politic. (..) Sunt hotărât să rămân aici până când Ministrul Sănătăţii va înceta să mai împartă sănătatea pe criterii politice. Nu vreau să mai existe discriminări în Sănătate, îmi doresc corectarea nedreptăţii făcută pentru că eu nu am culoarea politică roşie”, a declarant primarul Lucian Morar pentru Mediafax.

„În oraşul Ulmeni a existat staţie de ambulanţă, încă de pe vremea când era comună, iar în anul 2005 a fost desfiinţată. Oraşului Ulmeni, judeţul Maramureş îi sunt arondate un număr de 7 sate: Tohat, Chelinţa, Ţicău, Arduzel, Someş-Uileac, Vicea, Mânău, iar pe traseul Baia Mare – Ulmeni nu există nici o substaţie a Serviciului de Ambulanţă Maramureş, care să deservească cu maximă operativitate urgenţele din oraşul Ulmeni şi localităţile mai sus menţionate”, a mai precizat Morar.