Premierul Ludovic Orban vine în vizită la Tg. Lăpuş şi Cicârlău

Scris de Vasile Gherman, 29 mai 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Azi, în jurul orei 16.00, prim-ministrul României, Ludovic Orban, se va afla în Tg. Lăpuş, la Grupul Taparo de pe strada Ţibleşului Nr. 112. Acesta fiind primul obiectiv al vizitei premierului în Maramureş la Techtex din Grupul Taparo din Târgu Lăpuş, controlat de Ioan Filip, prima fabrică de textile medicale cu capital 100% românesc. Prim-ministrul liberal Ludovic Orban este însoţit de ministrii Transportului Lucian Bode, Economiei Virgil Popescu şi Apărării Nicolae Ciucă. Conducerea Organizaţie PNL Maramureş, în frunte cu preşedintele Ionel Bogdan şi secretarul general Felician Cerneştean, va fi alături de oaspeţi de la Bucureşti pe tot parcursul vizitei din Maramureş.

Delegaţia guvernamentală va părăsi Ţara Lăpuşului pentru a participa, în jurul orei 17.40, la prezentarea proiectului pentru realizarea unei noi fabrici a Grupului Taparo în comuna maramureşeană în Cicârlău, unitate de producţie care va fi finalizată în acest an printr-o investiţie de 20 de milioane de euro (pentru acest proiect, Taparo a luat un credit de la Eximbank cu rambursare în 7 ani).

Conform precizărilor oficialilor Grupului Taparo, în septembrie 2020 se preconizează ca în fabrica din judeţul Maramureş să se producă lunar până la 35 de milioane de măşti de protecţie. În acest moment, fabrica Grupului Taparo are o capacitate de producţie anuală de 300 de milioane de metri pătraţi de material textil pentru uz medical, din care pot produce: 150 de milioane de măşti de protecţie, 30 de milioane de bonete, 7 milioane de lenjerii de unică folosinţă, 4 milioane de halate şi combinezoane, precum şi scutece de unică folosinţă şi serveţele anti-microbiene. Delegaţia guvernamentală a venit de la Tg. Mureş unde a semnat contractual de execuţie pentru lotul 1 Tg. Mureş – Ungheni şi drumul de legătură din secţiunea 1C a autostrăzii Transilvania.

V. Gherman