Posibil Omnicorn în Maramureş

Scris de Vasile Gherman, 02 decembrie 2021 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


De când s-a auzit că „Zimbrii” se află în turneul african, au început temerile, de infectare cu varianata Omnicorn, în rândul maramureşenilor, dar şi a românilor în general. Cu toate că am primit asigurări că sportivii sunt bine, la întoarcerea acasă, unul dintre ei a fost găsit pozitiv. Astfel, primul caz de infectare cu noua variantă Omnicron din ţară ar putea veni din judeţul nostru. Autorităţile judeţene au anunţat că un jucător din cadrul echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă precizează că rezultatul probei RT-PCR recoltată la Aeroportul Internaţional Maramureş are rezultat pozitiv.

„Jucătorul este internat in spital. Nu are probleme de sănătate, dar este ţinut sub observaţie şi beneficiază de tratament medical Având in vedere istoricul de călătorie în Africa de Sud, se va recolta o nouă probă care va fi trimisă pentru secvenţiere la Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare Medico-Militară „Cantacuzino”, Bucureşti”, arată CJSU.

Vă reamintim că jucătorii echipei de rugby CSM Ştiinţa Baia Mare au ajuns aseară din Africa de Sud cu un zbor TAROM, fiind imediat plasaţi în carantină. Echipa de rugby a fost transportată de la aeroport cu microbuze ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti”, însoţite de echipaje ale poliţiei şi jandarmeriei, la locaţia de carantinare.

V. Gherman