Poliţiştii rutieri băimăreni au testat, într-o singură noapte, peste 350 de şoferi cu aparatul etilotest

Scris de Lia Bradeanu, 10 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În noaptea de sâmbătă spre duminică, respectiv 9/10 septembrie, poliţiştii Biroului Rutier Baia Mare au organizat, pe raza municipiului, o amplă acţiune pentru depistarea şoferilor care conduc autovehicule pe drumurile publice după ce au consumat băuturi alcoolice.

În doar trei ore au fost constatate şase infracţiuni, au fost aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 26 000 de lei şi au fost reţinute nouă permise de conducere.

Azi noapte, poliţiştii din cadrul Biroului Rutier Baia Mare au fost la datorie şi între orele 00:00 – 03.00 au desfăşurat o acţiunea pentru prevenirea şi combaterea producerii de accidente rutiere generate de consumul de alcool la volan şi tragerea la răspundere a conducătorilor auto care pun în pericol siguranţa traficului rutier conducând autovehicule sub influenţa băuturilor alcoolice.

În cele trei ore de acţiune au fost controlate 412 autovehicule şi au fost testaţi cu aparatul etilotest 361de conducători auto.

 

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 45 de sancţiuni contravenţionale. Valoarea totală a amenzilor a depăşit suma de 26.000 de lei.

Bilanţul acţiunii s-a concretizat şi în reţinerea a nouă permise de conducere, dintre care şase pentru conducerea unui vehicul de către o persoană aflată sub influenţa băuturilor alcoolice, şi retragerea a cinci certificate de înmatriculare.

În şase cazuri în care au constatat comiterea de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice (patru dintre acestea în cazul unor şoferi a căror alcoolemie a depăşit 0.40 mg/l alcool pur în aerul expirat) poliţiştii au întocmit dosare penale şi continuă cercetările, urmând ca la finalizarea lor să fie dispuse măsuri legale.