Poliţia Baia Sprie a marcat „Ziua Poliţiei Române”

Scris de Vasile Gherman, 22 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Ziua de 22 martie va fi una de neuitat pentru cetăţenii, dar mai ales pentru elevii şcolilor din oraşul Baia Sprie şi localităţile aparţinătoare. Poliţia Baia Sprie a organizat manifestări ample cu prilejul aniversării a 197 de ani de la atestarea documentară a Poliţiei Române.

La eveniment au participat comisar de poliţie Gheorghe Turda, şeful Poliţiei din Baia Sprie, primarul oraşului Baia Sprie, Alin Sebastian Bârda, viceprimarul Tiberiu Barkoczi, consilieri locali, poliţişti, cadre didactice, elevi, cetăţeni ai urbei. Acţiunile s-au desfăşurat în Parcul Civic al oraşului Baia Sprie şi au fost pregătite cu ocazia Zilei Poliţiei Române. După cum ne-a informat comisar de poliţie Gheorghe Turda, poliţişti rutieri, criminalişti, investigaţii criminale, ordine publică, proximitate şi prevenire, dar şi cei din structurile Serviciului de Acţiuni Speciale) SAS, au efectuat demonstraţii în care au fost angrenaţi şi câini de serviciu. Cei prezenţi au putut vedea la faţa locului tehnica folosită în activitatea de poliţie, laboratorul criminalistic mobil (folosit pentru realizarea cercetării eficiente la locul comiterii infrecţiunilor), autospeciale, tehnică, uniforme din dotarea poliţiştilor de rutieră, ordine publică şi luptătorilor SAS.

Poliţist de conjuctură

Cu această ocazie lucrătorii poliţiei şi-au dorit să fie mai aproape de cetăţeni, să se „dezbrace” de uniformă şi să fie mai prietenoşi, amabili şi zâmbitori cu cei din jur. „Ne-am dorit să fim mai aproape de cetăţenii şi să le oferim posibilitatea de a cunoaşte mai multe aspecte ale activităţilor desfăşurate de cei chemaţi să vegheze la respectarea legii”, spune comisar de poliţie Gheorghe Turda, şeful Poliţiei din Baia Sprie. Autoturismele poliţiei de rutieră şi câinii de serviciu au stârnit cel mai mult curiozitatea tinerilor. Cu greu au putut fi ridicaţi de la volan şi cu tristeţe au lăsat jos megafonul staţiilor montate pe autoturismele de poliţie, la care au făcut somaţii vocale „de veritabili poliţişti”. Unii şi-au pusc cascheta în cap şi au trecut la treabă. „A fost o zi specială pentru mine. Am fost curios să văd, măcar pentru o clipă, cum e să fi poliţist. Recunosc că am emoţii de fiecare data când îi zăresc, dar acum m-am liniştit văzând, că nu sunt aşa de duri precum credeam. Au fost drăguţi cu noi şi ne-au ajutat să aflăm multe informaţii despre activitatea lor”, spune elevul Dorel Pop.

Vasile Gherman