Peste 1500 de boboci, la Centrul Universitar Nord Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 03 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Centrul Universitar Nord Baia Mare şi-a deschis porţile pentru anul şcolar 2017-2018. Studenţii susţin că au încercat să îşi aleagă specializările în funcţie de ofertele locurilor de muncă de pe piaţa muncii.

La deschiderea oficială a anului universitar studenţii au primit sfaturi de la dascăli, dar şi din partea oficialilor judeţeni şi locali ai Maramureşului prezenţi la eveniment.

„Îmi doresc ca tinerii să înţeleagă să înveţe şi să se manifeste ca oameni liberi, oameni determinaţi, oameni care se implică în comunitate. Să îşi construiască spiritul civic. Aşadar, vă invit pe voi, tinerii, să spuneţi de fiecare dată care vă sunt dorinţele, să luptaţi pentru drepturile dumneavoastră, să vă respectaţi şi obligaţiile, dar în primul rând să cereţi să fiţi respectaţi ca şi tineri care se consolidează pentru această comunitate sau pentru această ţară. Am o dorinţă ca de azi, dacă tot începem anul universitar aici în Baia Mare, să începem şi dintr-o anumită perspectivă socială, culturală, o altă viziune, o altă logică în acest municipiu”, a declarat Cătălin Cherecheş – primarul municipiului Baia Mare.

Peste 1500 de studenţi au păşit în anul I de studiu. Aceştia spun că s-au orientat înspre specializările care le oferă locuri de muncă sigure după absolvire sau posibilitatea de a studia şi a munci în acelaşi timp.

Pentru a se acomoda, studenţii au avut la dispoziţie o perioadă în care au făcut cunoştinţă cu profesorii, colegii, dar şi cu laboratoarele unde vor studia de acum încolo. În acest an nu au fost doritori la specializările fizică, chimie şi inginerie minieră.