Patru zile in balon, deasupra Baii Mari

Scris de Rely Miko-Indre, 27 septembrie 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Prima editie a fiestei baloanelor este organizata in Baia Mare, la aceast sfarsit de saptamana. In perioada 29 septembrie-2 octombrie, se va desfasura cel mai mare eveniment din tara, cu baloane cu aer cald. Intitulat “1st Maramures International Balloon Fiesta”, evenimentul va aduna la start 23 echipaje din 11 tari. Cu toate ca, initial, pentru aceasta actiuni si-au anuntat sprijinul si Primaria Baia Mare si unul dintre fostii consilieri locali, acestia au renuntat sa mai acorde mana de ajutor promisa.

“La acest eveniment vor participa echipaje din Belgia, Franta, Olanda, Marea Britanie, Polonia, Republica Moldova, Slovacia, Slovenia, Ungaria si Ucraina, carora li se adauga si echipajele romanesti. Astfel de evenimente se organizeaza peste tot in lume, iar de anul acesta dorim sa includem Baia Mare pe scena oraselor care isi deschid portile catre zbor”, a declarat Mihai Patrascu, directorul Aeroportului International Baia Mare. “Am ales Baia Mare pentru conditiile foarte tentante din punctul de vedere al zborului< peisaj, alternanta munte/depresiune, locuri de aterizare, precum si pentru apropierea de granita de vest a Romaniei, ceea ce face accesul echipajelor straine mult mai facil, a declarat John Istrate, actorul principal al acestui eveniment. Actiunea se desfasoara cu sprijinul Aeroportului International Baia Mare, Aeroclubul Romaniei si Primaria orasului Tautii Magheraus.

Accesul publicului va fi permis in zilele de vineri, sambata si duminica, intre orele 10.00-20.00. Sambata si duminica doritorii de zbor cu balonul vor putea efectua ridicari captive in ancora cu baloanele, intre orele 17.00-20.00. In paralel se vor oganiza si testari de autoturisme pe pista aeroportului.