O fată din Debrecen a căzut într-o râpă la Piatra Şoimului

Scris de Lia Bradeanu, 17 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Au venit în vacanţa de Paşti în Maramureş însă în câteva minute totul s-a transformat într-un calvar. O fată de 10 ani, din Debrecen, Ungaria, a alunecat într-o râpă în apropiere de Piatra Şoimului şi a ajuns de urgenţă la spitalul din Târgu Mureş, unde a fost transportată cu elicopterul SMURD.

O familie din Debrecen, Ungaria, a venit să îşi petreacă vacanţa de Paşte în Maramureş. Însă, din nefericire, o plimbare pe un traseu montan le-a transformat sejurul într-o experienţă neplăcută. Părinţii împreună cu cei trei copii au pornit de la Valea Usturoiului şi au ajuns în apropiere de Piatra Şoimului. Dar fiica lor de 10 ani a alunecat într-o râpă mai bine de 20 de metri. În căutarea fetei şi a tatălui care a rămas lângă ea au pornit angajaţii ISU şi de la Salvamont Montan Maramureş.

Căutările au continuat mai bine de o ora până când fata a fost găsită. În permanenţă căutătorii au încercat să ţină legătura cu tatăl fetei.

Salvamontiştii i-au acordat primul ajutor, fata având piciorul fracturat, dar şi lovituri la nivelul capului şi al cotului. Salvatorii au coborât-o cu greu cu ajutorul unui scripete. În cele din urmă au reuşit să o transporte în punctul în care o aştepta echipajul medical.

Fata a fost preluată de un elicopter SMURD şi transferată la spitalul din Târgu Mureş. Mama şi ceilalţi doi fraţi ai fetiţei s-au întors la pensiune. Tatăl a fost cel care a însoţit fetiţa la spital. Cei cinci turişti urmau să stea în Maramureş până după Sfintele Sărbători Pascale, însă vacanţa lor s-a sfârşit mai repede decât s-au aşteptat.