Noi măsuri pentru deszăpezirea municipiului Baia Mare

Scris de Lia Bradeanu, 09 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

zapada-bmLuni, 9 ianuarie, la Instituţia Prefectului-Judeţul Maramureş, a avut loc întâlnirea grupului de lucru privind prevenirea şi deszăpezirea străzilor, trotuarelor şi parcărilor din Municipiul Baia Mare.

         În cadrul şedinţei, au fost luate următoarele măsuri:

  1. Deszăpezirea arterelor principale şi secundare, prin îndepărtarea stratului consistent de gheaţă. Intervenţia cu soluţie antiderapantă de clorură de calciu, nisip (unde se impune), sare şi acţionarea de urgenţă cu utilaje corespunzătoare.
  2. Finalizarea noului contract ce va avea licitaţia pe dată de 19 ianuarie.
  3. Încheierea unui “contract – intermediar”, până la finalizarea perioadei de licitaţie, cu SC DRUMURI ŞI PODURI Harghita, ce va asigura un stoc de materiale antiderapante de 500 tone până la sfârşitul acestei săptămâni, acţionându-se cu 6 utilaje mari şi 6 utilaje medii cu lama de 1,8 m pentru intervenţia pe străzile adiacente. Lamele sunt prevăzute cu gheară pentru a sparge gheaţa, apoi acţionându-se cu sare.
  4. Poliţia locală şi cea rutieră vor asigura monitorizarea traficului şi vor sprijini echipajele de deszăpezire în vederea asigurării accesului cu prioritate a utilajelor.
  5. Pentru îndepărtarea şi prevenirea stratului de zăpadă, conform prognozei meteo pentru zilele următoare, se va acţiona cu o cisternă de clorură de calciu.
  6. Este prevăzut programul de muncă pe cartiere în vederea intervenţiei utile pentru degajarea parcărilor şi a trotuarelor.
  7. De altfel se va continua deszăpezirea cu utilajele aflate în parcul auto al SPAU Baia Mare.
  8. Degajarea cu prioritate a arterelor principale până joi, 12 ianuarie, urmând o perioadă de avertizări meteorologice de ninsori.

Şedinţa a fost condusă de prefectul judeţului Maramureş, Sebastian Mihai Lupuţ, se arată în comunicatul transmis de Prefectura Maramureş.

Au participat Marinel Rob, primarul interimar al municipiului Baia Mare, lt.col. Ioan Mureşan, inspector şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Gheorghe Pop de Băseşti” Maramureş, comisar şef Dorin Gherman, şef serviciu Poliţia Rutieră Maramureş, lt.col. Petru Marcel Florişteanu, inspector şef al Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „Pintea Viteazul” Maramureş.