Mocăniţa de pe Valea Vaserului a deraiat la viteza de 25 km/h

Scris de Emil Petric, 11 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Locomotiva Mocăniţei a deraiat sâmbătă, 10 august, pe Valea Vaserului, în judeţul Maramureş, iar 12 persoane au ajuns la spital, rănite. În trenul de linie îngustă care circulă cu aproximativ 25 km/h se aflau aproximativ 200 de persoane.

Traseul Mocăniţei are o lungime de peste 46 de kilometri, o cursă zilnică tur-retur având o durată de cinci ore şi jumătate, între orele 9 – 14.30.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Maramureş, Florina Meteş, a declarat, duminică, pentru corespondentul Mediafax, că se fac cercetări pentru stabilirea cauzelor deraierii.

„Poliţiştii din Vişeu de Sus care au efectuat cercetarea la faţa locului au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă în cazul deraierii Mocăniţei. De asemenea, se continuă cercetările pentru stabilirea cauzelor care au dus la acest incident. În acest caz a fost audiat şi mecanicul care conducea trenul respectiv”, a spus Meteş.

Mocăniţa este operată de un operator privat, reprezentanţii acestuia declarând pentru Mediafax că duminică dimineaţă a fost reluată cursa cu acest tren turistic.