Maramureşul, sub nămeţi

Scris de Lia Bradeanu, 05 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

zapada-bmDeszăpezire dezastruoasă la nivelul judeţului Maramureş. Timp de mai multe ore a nins încontinuu, astfel că stratul de zăpadă a ajuns pe şosele să măsoare în unele localităţi peste 10 cm. Utilajele, şi aşa puţine, nu au făcut faţă zăpezii.

În localitatea Baia Sprie un TIR a rămas în mijlocul intersecţiei blocând circulaţia, lăsând doar un culoar îngust de trecere înspre Cavnic.

Unii şoferi au riscat să treacă, însă cei mai mulţi au aşteptat minute bune până când TIR-ul s-a întors în Baia Mare, deşi iniţial şoferul dorea să traverseze Pasul Gutâi. 

Situaţia nu a fost mai bună nici în Cavnic. Aici o maşină a poliţiei s-a blocat în nămeţi. Mai mulţi localnici s-au mobilizat şi au dat o mână de ajutor pentru ca aceasta să fie trasă înafara carosabilului.

zapada-bm1

Spiritul civic a predominat în Cavnic. Deşi puteau să stea la căldură în casă, localnicii au preferat să iasă în stradă pentru a ajuta conducătorii autoturismelor înzăpezite. Unii şoferi nerăbdători să ajungă la schi sau în Maramureşul Istoric nu au mai ţinut cont de regulile de circulaţie, aşa că au format coloane pe bandă de urcare blocând circulaţia.

Ninge încontinuu în Maramureş. Conducătorii auto care ajung aici trebuie să îi echipeze autoturismele corespunzător. În caz contrar riscă să rămână împotmoliţi în nămeţi.

Maramureşenii sunt sfătuiţi de către autorităţile locale să îşi lase maşinile în garaje şi să utilizeze mijloacele de transport în comun.