Maramureşul a înregistrat cel mai mare număr de infectări într-o zi

Scris de Vasile Gherman, 30 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Creşte numărul cazurile de COVID-19 de la Spitalul Municipal din Sighetu Marmaţiei. Sunt confirmate ca fiind infectate 38 de persoane, personal medical şi pacienţi, din care 18 pacienţi din spital, au fost descoperiţi pozitiv în ultimile 24 ore. În judeţ a fost înregistrat, în Pandemie, cel mai mare număr de infectaţi într-o zi (19).

„La Spitalul Municipal Sighetu Marmaţiei, în urma testării pentru depistarea virusului SARS-COV19, sunt pozitivi 18 pacienţi internaţi într-o secţie a unităţii medicale. Cei 18 pacienţi infectaţi cu noul Coronavirus sunt asimptomatici. Ei au fost izolaţi şi mutaţi în secţia de boli infecţioase. S-a procedat la curăţenia şi dezinfecţia spaţiilor din secţia unde au fost internaţi şi izolaţi iniţial cei 18 pacienţi. Direcţia de Sănătate Publică Maramureş efectuează ancheta epidemiologică. S-a procedat la recoltarea de probe şi testarea întregului personal medical din spital – 688 de angajaţi. O altă măsură dispusă de către Direcţia de Sănătate Publică a fost de testare a pacienţilor bolnavi psihic şi cronici, adică 104 pacienţi. De asemenea, au fost luate măsurile necesare pentru protecţia personalului şi pacienţilor, respectarea normelor de igienă în scopul prevenirii şi limitării răspândirii infecţiei cu noul Coronavirus”, a declarat Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureş.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Maramureş a făcut precizări şi cu privire la situaţia virusului la nivel de judeţ, în aceste momente. La Centrul Judeţean de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei Maramureş sunt centralizate informaţii referitoare la trei locaţii de carantinare. Se află în izolare la domiciliu 2323 cetăţeni, statistică ce include şi membri familiei. Sunt în carantină 16 de persoane. 181 persoane confirmate, 44 persoane internate si aflate sub tratament medical, 131 persoane vindecate, 6 persoane decedate.

V. Gherman