Locatarii de pe strada Luminisului, nemultumiti de mutarea romilor de pe Craica in cartierul lor

Scris de Ciprian Vancea, 28 aprilie 2012 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cei din zona fostului combinat incep sa-si faca auzita numultumirea. Acestia nu sunt de acord cu planul autoritatilor privind mutarea romilor de pe Craica si Pirita in fostele birouri ale Cuprom.

“Sunt destui romi, care ne fac multe probleme. O sa ma plang primarului si imi voi vinde casa daca vor fi mutati aici. Nimeni nu o sa-i civilizeze niciodata”, este de parere o locatara. Un alt locatar din blocul 13, de pe strada Luminisului, se plange ca nu-si poate lasa fetitele singure. Le duce pana la statia de autobuz, care e situata vis a vis de cladirea fostului Cuprom, si le asteapta de fiecare data cand se intorc de la scoala ori de la antrenamente.

“Nimeni nu ne-a anuntat ca urmeaza sa fie mutati. Am auzit la radio si de la TV. Sunt prea multi, nu mai e nevoie si de altii. Ne e frica sa iesim din casa, iar daca ii vor muta si pe cei de pe Craica si Pirita nu ne mai ramane decat sa ne izolam in casa”, ne spune barbatul.

Vineri a fost demontata sigla CUPROM de pe cladire

Desi locatarii din zona fostului combinat sunt impotriva acestei intentii a municipalitatii, muncitorii lucreaza de zor la amenajarea imobilelor, care altadata deserveau birourile conducerii Cuprom. “Spatiile sunt deja pregatite. Estimam ca in cateva zile putem  incepe sa-i mutam. Ei vor trebui sa-si darame constructiile ridicate pe Craica. Daca nu se va intampla acest lucru, le va demola primaria”, a explicat Bogdan Gavra, director adjunct al SPAS Baia Mare. Cladirile respective vor putea adaposti circa 200 de familii de romi.

Bianca Vlasan