Jandarmeria Maramureş va asigura măsurile de ordine publică de Bobotează

Scris de Lia Bradeanu, 05 ianuarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Pentru asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică la manifestările religioase organizate şi desfăşurate cu ocazia Bobotezei, militarii jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în condiţii de siguranţă a acestor activităţi organizate în zona lăcaşurilor  de cult  de pe raza judeţului.

În perioada 06-05 ianuarie a.c., Episcopia Ortodoxă a Maramureşului şi Sătmarului, organizează manifestări religioase cu ocazia Botezului Domnului, manifestări la care va  participa un public numeros.

La nivelul municipiilor Baia Mare şi Sighetu Marmaţiei, slujbele se desfăşoară la lăcaşurile de cult din cele două localităţi,  preconizându-se participarea un număr mare de persoane.

Misiunile jandarmilor la manifestările religioase, au în vedere, în principal protecţia participanţilor, sprijinirea personalului lăcaşurilor de cult în îndrumarea cetăţenilor către zona de împărţire a apei sfinţite, prevenirea şi combaterea oricăror fapte care aduc atingere legilor şi normelor de convieţuire socială, precum şi depistarea, identificarea şi dispunerea măsurilor legale împotriva celor care comit fapte antisociale.

Jandarmii maramureşeni îi sfătuiesc pe participanţii la manifestările sportive să acorde o atenţie deosebită bunurilor personale, să evite pe cât posibil să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia, deoarece astfel de evenimente reprezintă momente prielnice pentru infractori şi să solicite sprijinul jandarmilor aflaţi în dispozitiv în situaţia în care este necesară intervenţia acestora.