Incidente în Piaţa Victoriei: Protestatarii au dărâmat gardul pus pentru Târgul de Crăciun

Scris de Mioara Maxim, 02 decembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Protestatarii din Piaţa Victoriei s-au îmbrâncit cu jandarmii mobilizaţi în faţa Guvernului şi au dărâmat gardul pus de municipalitate pentru Târgul de Crăciun, ei fiind nemulţumiţi de iniţiativa Primăriei Capitalei de a organiza evenimentul în locul în care ei manifestează de la începutul anului.

UPDATE: Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a declarat că ceea ce s-a întâmplat sâmbătă în Piaţa Victoriei reprezintă „începutul anarhiei”, precizând că a luat decizia de a muta Târgul de Crăciun într-o altă locaţie, fapt care, totuşi, „nu rezolvă problema de fond”.

Primarul Capitalei conchide spunând că nu va mai tolera niciun fel de abatere de la lege în ce priveşte manifestaţiile publice.

Edilul Capitalei a spus că va depune plângeri penale pentru „distrugerea bunurilor municipalităţii şi faţă de cei care au perturbat ordinea”

UPDATE: Poliţia Capitalei face verificări pentru a stabili dacă protestatarii care au demontat structura metalică, adusă de reprezentanţii Municipalităţii în Piaţa Victoriei, au încălcat sau nu legea, potrivit oficialilor instituţiei.

UPDATE: Mai multe echipe de muncitori au strâns materialele ce urmau să fie folosite pentru amenajarea Târgului de Crăciun în Piaţa Victoriei, organizat de Primăria Capitalei, acestea fiind urcate în maşini şi transportate din faţa Guvernului.

 

UPDATE: Mai multe persoane au fost ridicate de către jandarmii prezenţi în Piaţa Victoriei şi duşi la secţia de poliţie pentru a fi audiaţi pentru incidentele ce au avut loc. Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei, Georgian Enache, care a precizat că una din persoane a fost săltată de jandarmi după ce ar fi lovit o persoană în vârstă ce se afla în zonă.

 

Mai mulţi protestatari s-au adunat, sâmbătă dimineaţa, în Piaţa Victoriei din Capitală, pentru a încerca să împiedice amenajarea Târgului de Crăciun de către Primăria Municipiului Bucureşti, programat pentru perioada 5-17 decembrie, notează Mediafax.

Oamenii au ajuns de la primele ore ale dimineţii în Piaţa Victoriei, acolo unde mai mulţi angajaţi ai Municipalităţii au început organizarea târgului specific sărbătorilor de iarnă. Mai exact, au fost puse garduri care împrejmuiesc Piaţa Victoriei şi au fost aduse utilaje care vor fi folosite la amplasarea căsuţelor de Crăciun.

Protestatarii susţin că scopul acestui eveniment al Primăriei este de a le „ocupa piaţa”, locul în care, începând din ianuarie, îşi manifestă dezaprobarea faţă de măsurile Guvernului.

Mai multe forţe de ordine, între care poliţişti locali şi angajaţi ai unor firme private de pază, au fost mobilizate la faţa locului.

Câteva sute de persoane au protestat, şi vineri seara, mai bine de trei ore, în faţa Guvernului, oamenii fiind nemulţumiţi de faptul că Municipalitatea a anunţat deschiderea unui Târg de Cărciun chiar în Piaţa Victoriei, locul unde, de la începutul anului, au loc mitinguri.