Focuri de armă la Crăciuneşti pentru prinderea unui contrabandist

Scris de Lia Bradeanu, 26 octombrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Poliţiştii de frontieră maramureşeni au depistat în trafic un tânăr maramureşean, fără permis de conducere, care conducea un autoturism marca BMW X5 plin cu ţigări de contrabandă. Pentru reţinerea şoferului, care nu a oprit la semnalele regulamentare, s-a tras un foc de avertisment în plan vertical, conform procedurii legale.

În data de 25.10.2017, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial P.F. Maramureş au declanşat o acţiune pe linia combaterii contrabandei cu ţigări de provenienţă ucraineană, în zona de responsabilitate.
Astfel, în jurul orei 12.00, pe raza localităţii Crăciuneşti, au identificat în trafic un autoturism marca BMW X5, înmatriculat în Marea Britanie, despre care deţineau date că transportă ţigări de contrabandă. Poliţiştii de frontieră au efectuat semnalele regulamentare pentru oprirea la control a autovehiculului în cauză, însă conducătorul auto le-a ignorat, continuându-şi deplasarea spre Sighetu Marmaţiei.


A fost solicitat un alt echipaj mobil din cadrul S.P.F. Sighetu Marmaţiei pentru a bloca traseul conducătorului auto.
După o urmărire de aproximativ 4-5 km şi în urma executării unui foc de avertisment în plan vertical, conform procedurilor legale, poliţiştii de frontieră au blocat autoturismul în cauză, pe o stradă lăturalnică de pe raza municipiului Sighetu Marmaţiei, moment în care conducătorul auto a aruncat din maşină mai multe colete voluminoase.
Şoferul a fost reţinut şi identificat ca fiind Gheorghiţă P., în vârstă de 26 de ani, domiciliat pe raza judeţului Maramureş.
Persoana în cauză, maşina şi coletele au fost duse la sediul instituţiei în vederea continuării cercetărilor.
Poliţiştii de frontieră au constatat că tânărul maramureşean nu posedă permis de conducere.


În urma inventarierii baxurilor a rezultat cantitatea de 3.997 pachete cu ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană, în valoare de 47.000 lei.
Întreaga cantitate de ţigări şi maşina în cauză, în valoare de 9.000 lei, au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul este cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de colectarea, deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia şi pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.