Europarlamentarul Daniel Buda a venit în Baia Mare cu veşti bune

Scris de Vasile Gherman, 25 martie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Europarlamentarul liberal Daniel Buda a fost prezent în Baia Mare. În cadrul unei conferinţe de presă a discutat punctual despre problemele care există în agricultură îndemnând totodată cetăţenii să meargă la vot în data de 26 mai.

Daniel Buda este europarlamentarul regiunii noastre care ne reprezintă în trei comisii, respectiv Comisia europeană de agricultură, Comisia europeană de dezvoltare regională şi urbană şi Comisia pentru afaceri juridice din Parlamentul European. Daniel Buda a venit cu veşti bune pentru fermierii din Maramureş. Acesta a reuşit să implementeze un Amendament prin care persoanele cu vârsta de 40 de ani care doresc să se apuce de agricultură pot accesa fonduri europene de până la 100.000 de euro.

Europarlamentarul a mai spus că din anul 2020 subvenţiile agricole vor creşte. „Din perspectiva noii politici agricole comune, ca urmare a eforturilor pe care le-am depus atât personal cât şi împreună cu colegii mei, subvenţiile în agricultură, prin intermediul plăţilor directe, vor creşte la hectar începând cu anul viitor şi asta în condiţiile în care, în alte state member ale Uniunii Europene vor scădea ca urmare a faptului că avem de-a face cu ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ceea ce înseamnă bani mai puţini la bugetul european. Într-o altă ordine de idei vreau să anunţ că persoanele care doresc să se apuce de agricultură şi au vârsta de 40 de ani, dar şi peste şi nu se încadrează la categoria „Tineri fermieri” au posibilitatea de a accesa fonduri europene în limita a 100.000 de euro. Românii din afara ţării să nu uite că România are nevoie de ei, că are nevoie de forţă de muncă şi prin acest Amendament pe care l-am făcut sper să se reîntoarcă acasă”. Europarlamentarul este de părere că chiar dacă primesc subvenţii fermierii trebuie în continuare sprijiniţi pentru a-şi putea vinde produsele la preţuri competitive deoarece numai aşa pot fi stimulaţi să rămână la afacerile pe care le au în agricultură.

V. Gherman