Crin Antonescu a ajuns in Baia Mare la implinirea a 124 de ani de la fondarea liberalismului romanesc

Scris de Grigore Ciascai, 08 noiembrie 2009 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Peste 1.500 de maramureseni au participat la mitingul de sustinere a candidatului liberal pentru Cotroceni

La 8 noiembrie 1885 a fost fondat oficial Partidul Liberal Democrat, care l-a avut ca presedinte pe Dimitrie C. Bratianu. Dupa cinci ani, partidul lui Dimitrie a fuzionat cu Partidul National Liberal, condus de fratele sau, Ion C. Bratianu. Disensiunile dintre cei doi frati s-au aplanat cu timpul, asa ca PNL a devenit in scurt timp forta politica principala care a dus la formarea, consolidarea si modernizarea Romaniei Mari. Ieri, exact la implinirea a 124 de ani de la fondarea liberalismului romanesc, liderii filialei locale, au depus coroane de flori la monumentul lui I.C. Bratianu din Parcul Mara.

Cu o intarziere de cateva zeci de minute, Crin Antonescu, candidatul PNL in alegerile prezidentiale, a sosit in Baia Mare, venind din judetul Salaj. Alaturi de el s-au aflat senatorul Theodor Melescanu, secretatul general al partidului, Radu Stroe, europarlamentarul Adina Valeanu, fostul deputat PSD de Maramures (in prezent consilier de campanie al candidatului liberal), Dan Mihalache, alti componenti ai staffului de campanie. Din cauza intarzierii, delegatia a trebuit sa sara peste primul punct din programul vizitei, asa ca s-a dus direct la Casa de Cultura, unde s-a desfasurat mitingul electoral de sustinere a candidatului Antonescu. Organizatorii s-au achitat exemplar de sarcina pe care au avut-o. Cu mai bine de ora inainte de sosirea lui Crin Antonescu, sala de spectacole a fost arhiplina. Peste tot tronau culorile galben si albastru, inclusiv la accesoriile vestimentare ale participantilor. Ca sa nu mai vorbim de steaguri, stegulete, baloane, fulare, pancarte si alte piese din recuzita campaniei electorale. La miting au venit membri si simpatizanti ai partidului si presedintelui, din toate zonele judetului. Parlamentari, consilieri judeteni, municipali si locali, primari, viceprimari, presedinti de organizatii, oameni de afaceri si de cultura s-au adunat intr-un numar impresionat. Pentru ca nu au incaput in sala si in holul Casei de Cultura, peste 800 de oameni au stat pe platou si au ascultat discursul lui Crin Antonescu, la difuzoarele amplasate de catre organizatorii evenimentului.

Orice intelegere politica cu Basescu este exclusa

Printre cei care au vorbit de pe scena imbracata in haine de sarbatoare, s-au numarat Cristian Anghel, presedintele filialei PNL, deputatul Vasile Berci, presedintele PNL Baia Mare, Cristian Niculescu |agarlas, secretatul general al PN|CD Maramures, Ion Beuca. Discursul lui Crin Antonescu a fost de-a dreptul fulminant. Chiar daca a vorbit mai bine de o ora, Antonescu a reusit sa-i tina in priza pe cei care l-au ascultat, pentru ca a abordat o serie de teme pe care a stiut sa le expuna intr-o prezentare de zile mari. Candidatul liberal a raspuns mai multor teme de campanie electorala, atat de mult vehiculate in ultima perioada. Antonescu a spus la microfon ca „Orice intelegere politica intre mine si Traian Basecu este exclusa. Argumentele sunt simple si clare< am fost in alianta, Basescu a distrus aceasta alianta, s-a comportat necinstit in relatiile cu noi. Preocuparea noastra este legata de viitorul Romaniei, iar Traian Basescu nu poate face parte din viitorul acestei tari. Afirmatiile lui Basescu sunt o diversiune cu motivatie electorala”.

Antonescu vrea un singur mandat de presedinte

~n aplauzele celor prezenti, Antonescu a spus ca vrea un singur mandat de presedinte al Romaniei. ~n acel unic mandat, toate lucrurile pe care le promite in campanie vrea sa le realizeze, dupa care doreste sa se retraga de pe scena politica. „Nu poti face nimic trainic, ceva bun pentru Romania, daca gandul tau sta doar al un al doilea mandat, sau la continuarea carierei politice dupa ce nu mai esti presedintele Romaniei. Nu ma intereseaza sondajele de opinie, care sunt masluite ba de Basescu, ba de Geoana. Eu am intrat in aceasta batalie politica pentru ca sunt cinstit si ii iubesc pe romani, indiferent din ce partid sunt. Nu vreau nimic pentru mine la sfarsitul mandatului meu. Vreau doar sa vad ca tinerii nu vor sa mai plece din tara, ca oamenii se poarta unii cu altii cu bun simt, cu respect si cu drag. Va rog sa ma credeti ca aceasta Romanie este posibila. Eu nu candidez pentru ca mi-e teama ca daca nu voi fi ales s-ar putea sa intru in puscarie, nu am furat flota Romaniei, nu mi-e frica de faptul ca voi pierde averile mele, ale familiei, rudelor sau apropiatilor. Nu fac promisiuni desarte numai pentru a obtine voturi. Speranta mea este in oamenii acestei |ari, care ma vor vota pentru ca nu i-am mintit niciodata, si vreau sa dedic tot ce am bun Romaniei”.

Dupa felul in care a fost primit discursul lui Crin Antonescu, putem spune ca liderul liberal nu a cucerit doar inimile maramuresenilor, ci a castigat, in buna masura, si voturile acestora.