Corul din Vălenii Şomcutei a cântat pentru românii din Roma

Scris de Vasile Gherman, 18 septembrie 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

 

Românii din Roma s-au bucurat de prezenţa Corului bărbătesc din Vălenii Şomcutei, care sub sloganul „De suflet din România” le- au interpretat cântece religioase şi patriotice.

Corul de bărbaţi din Vălenii Şomcutei a efectuat o deplasare în Italia pentru a susţine concert în comunităţile de români. Unul dintre acestea a avut loc în biserica Dumitru cel Nou din Basarabi, aflată în cartierul Borghesiana din Roma. Vocile corului au umplut de emoţie inimile românilor departe de casă.

În timpul Sfintei Liturghii au dat răspunsul soborului de preoţi slujitori în altar, iar la final, în biserică au răsunat cântece patriotice. Deplasarea s-a efectuat cu sprijinul părintelui vicar Augustin Vasile, a Primăriei şi Consiliului Local Şomcuta Mare şi a Consiliului Judeţean.

„Mulţumim Mariei şi lui Florian Racsan pentru frumoasa primire precum şi părintelui protoiereu Nicolae Strugaru şi tuturor credincioşilor acestei parohii pentru ospitalitate. Au fost clipe de neuitat şi sperăm să mai fine şi în anii următori. Românii nostri ne-au primit cu căldură şi ne bucurăm că am reuşit să le mai alinăm dorul de casă prin tot ceea ce am făcut acolo pentru ei”, spune Gheorghe Ioan Buda, primarul oraşului Şomcuta Mare.

V. Rohianu