Control la Aeroportul Baia Mare in vederea obtinerii avizului Schengen

Scris de Rely Miko-Indre, 25 noiembrie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Comisia a verificat de la incaperi, dotari si spatiile in care se efectueaza controalele, pana la modul de afisaj al curselor

Verificari de amplore la Aeroportul Baia Mare. O comisie mixta a verificat, zilele trecute, daca acest aeroport indeplineste conditiile necesare pentru obtinerea avizului Schengen. Este vorba despre documentul de incadrare a aeroportului intr-una din cele trei categorii prevazute in normele privind traficul aerian si in baza caruia se va permite efectuarea curselor in spatiul Schengen sau in afara lui.

Mihai Patrascu, directorul aeroportului, a precizat ca astfel de verificari se desfasoara, in aceasta perioada, la toate aeroporturile nationale si internationale care au depus cerere in vederea obtinerii avizului Schengen. Conform normelor privind traficul aerian, aeroporturile din Romania vor fi de trei tipuri< internationale (trafic Schengen si non-Schengen), aeroporturi deschise traficului international (cu trafic majoritar in spatiul Schengen si doar ocazional in afara lui) si aeroporturi interne (vor opera doar curse in interiorul spatiului Schengen).

Au venit reprezentanti ai mai multor ministere

Conducerea Aeroportului Baia Mare a facut cerere pentru obtinerea certificatului care sa sa le permita efectuarea curselor in spatiul Schengen. O comisie formata din reprezentanti ai Ministerului Transporturilor, Ministerului Sanatatii, Ministerului Agriculturii, ai Ministerului Administratiei si Internelor, precum si reprezentanti ai Directiei Generale a Vamilor au efectuat o prima analiza privind indeplinirea criteriilor care se impun in vederea obtinerii avizului Schengen. „Comisia a verificat de la incaperi, dotari si spatiile in care se efectueaza controalele, pana la modul de afisaj al curselor. S-au declarat multumiti de conditiile pe care le asigura Aeroportul Baia Mare, si speram ca in 2-3 saptamani sa fie elaborat procesul verbal in vederea emiterii avizului Schengen”, a declarat Patrascu.