Consiliul Judeţean Maramureş va susţine organizarea celei de-a doua ediţii a taberei internaţionale de handbal

Scris de Lia Bradeanu, 10 iulie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

În cursul zilei de luni, 10 iulie 2017, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a avut o întâlnire cu Valentin Ghionea, organizatorul primei tabere internaţionale de handbal, în vederea unei viitoare colaborări în ceea ce priveşte organizarea celei de-a II-a ediţii a Ghionea Valentin’s International Handball Camp.


Evenimentul s-a desfăşurat în Baia Mare, în perioada 3-9 iulie 2017 şi a atras un număr de 85 de băieţi din toată ţara, cu vârsta cuprinsă între 10 şi 18 ani. Tinerii au avut parte de o săptămână de antrenamente, dar şi diverse activităţi de relaxare, alături de mari personalităţi ale handbalului internaţional.

Nume mari ca Nikola Eklemovic, Kamil Syprzak şi Rareş Fortuneanu au antrenat juniorii, dar au împărtăşit şi anumite experienţe din cariera sportivă. Acestora li s-au alăturat şi jucătorii români: Sadoveac Marius, Irimuş Adrian, Pop Răzvan, Dan Racotea, Csepreghi Alexandru şi Huta Mihai, dar şi antrenorii Adi Petrea şi Petru Pop.

„Dorim să arătăm copiilor un altfel de handbal, unul care se joacă la nivel înalt şi pe care nu toate cluburile din România au posibilitatea să îl arate. Am dorit să asigurăm cele mai bune condiţii pentru aceşti copii, deoarece trebuie să vadă şi ei cum fac unele echipe de nivel înalt să ajungă la performanţă. Ne bucurăm că acest eveniment s-a întâmplat în Baia Mare, unde lumea a fost extrem de primitoare. Ne pregătim pentru organizarea următoarei ediţii în care sperăm să primim şi sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş. Ne dorim ca la anul organizarea să fie mult mai amplă, deoarece ştim că întotdeauna este loc de mai bine”, a precizat Valentin Ghionea, jucător al Echipei Naţionale de Handbal, iniţiatorul proiectului.

Gabriel Zetea, preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, s-a arătat deschis în ceea ce priveşte susţinerea acestor tipuri de activităţi sportive menite să deschidă apetitul tinerilor pentru sport.

„Succesul de care s-a bucurat prima tabără internaţională de handbal ne obligă, pentru anul viitor, la susţinerea publică a unei a II-a ediţii. Personalităţi ca Valentin Ghionea şi Nikola Eklemovic, oameni care au contribuit decisiv la promovarea handbalului băimărean în ultimii 2 ani, sunt garanţii ale succesului. O să prezint în lunile viitoare un proiect pentru susţinerea unui parteneriat privind finanţarea în anii următori a unor evenimente similare, pentru a oferi copiilor noştri şansa de a lucra cu un model adevărat, sportivi de succes internaţional. Handbalul băimărean are nevoie de continuitate, dar şi de o construcţie, începând de la bază, de la copii şi juniori”, a apreciat Gabriel Zetea.