Cătălin Cherecheş revine la Primăria Baia Mare

Scris de Mihai Sălceanu, 10 mai 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »
Cătălin Cherecheş revine la Primăria Baia Mare

Cătălin Cherecheş revine la Primăria Baia Mare

Cătălin Cherecheş poate reveni la Primăria Baia Mare, au decis magistraţii Curtii de Apel Cluj. El a scăpat de controlul judiciar în dosarul în care este cercetat pentru luare de mită si de asemenea, i-a fost ridicată şi interdicţia de a comunica în mod direct sau indirect cu patru martori din proces, potrivit digi24.

„În temeiul art. 206 din Codul de procedură penală raportat la art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală admite contestaţia formulată de inculpatul C.C. împotriva încheierii penale nr. 49/J din 27.04.2017 a Tribunalului Cluj. În temeiul art. 215 alin. 9 din Codul de procedură penală înlătură din conţinutul măsurii preventive a controlului judiciar obligaţia prevăzută de art. 215 alin. 2 lit. e din Codul de procedură penală (de a nu exercita funcţia de primar al municipiului Baia Mare) şi de a nu comunica în mod direct sau indirect cu martorii PCE, MLA, NM şi RA – obligaţie impusă în temeiul art. 215 alin. 2 lit. d din Codul de procedură penală”, se arată în decizia definitivă a Curţii de Apel Cluj.

Cătălin Cherecheş  a fost prins în flagrant în timp ce lua mită 30.000 de lei. Procurorii DNA l-au acuzat de luare de mită în formă continuată. Primarul suspendat al oraşului Baia Mare a fost arestat preventiv la data de  27 aprilie 2016, de Tribunalul Cluj, la solicitarea procurorilor DNA, şi încarcerat la Penitenciarul Gherla.

Cătălin Cherecheş a fost eliberat pentru câteva ore, în data de 17 iulie, când a despus jurământul ca primar, ulterior fiind suspendat din funcţie de către prefect.

În 10 august 2016. Cherecheş a fost eliberat din arest preventiv şi plasat în arest la domiciliu, ulterior fiind cercetat sub control judiciar.