Borşeanul Bogdan Tomoiagă, numit secretar de stat la Ministerul Turismului

Scris de Lia Bradeanu, 08 martie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Maramureşeanul Gheorghe Bogdan Tomoiagă este noul secretar de stat în Ministerul Turismului, numirea sa fiind publicată în Monitorul Oficial de marţi, 7 martie 2017.

Originar din Borşa, Bogdan Tomoiagă a fost, începând cu luna iunie 2016, consilier judeţean PSD. În vârstă de 40 de ani, borşeanul a absolvit Facultatea de Matematică şi Informatică din cadrul Universităţii „Babeş-Bolyai” Cluj Napoca, iar ca ocupaţie a fost director al SC ”Turism Perla Transilvaniei”.

Bogdan Tomoiagă a lucrat şi ca programator în Cluj Napoca, apoi ca informatician la BCR Borşa şi a administrat, pentru 10 ani, o societate comercială.

Noul secretar de stat este membru fondator şi secretar la ”Rotary Club” Borşa MM.  De câte ori vorbeşte despre oraşul natal, Borşa, dar şi despre judeţul în care trăieşte, Maramureş, Bogdan Tomoiagă afişează mândria omului care ştie că aparţine unui loc sfânt.

Despre numirea lui Bogdan Tomoiagă la Ministerul Turismul – acesta fiind al treilea secretar de stat ales din Maramureş, după Dragoş Titea, secretar de stat în Ministerul Transporturilor şi Cosmin Butuza, secretar de stat în Ministerul Tineretului şi Sportului – preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea are doar cuvinte de apreciere.

”Consiliul Judeţean Maramureş continuă să ofere oameni valoroşi pentru executivul României. Echipa maramureşenilor din Guvern se întăreşte cu unul dintre cei mai remarcabili consilieri judeţeni pe care i-am văzut activând în ultimii ani. Am mare încredere în Bogdan Tomoiagă şi sunt convins că, pe lângă atribuţiile pe care le va avea de îndeplinit în ceea ce priveşte politicile naţionale, va reprezenta cu adevărat interesele Maramureşului Voievodal într-un domeniu atât de important pentru noi, cum este turismul. Suntem în perioada în care Ministrul Turismului, Mircea Titus Dobre a anunţat demararea procedurilor pentru elaborarea noului masterplan pe turism, respectiv investiţiile pe care Guvernul le va susţine pentru promovarea acestui domeniu vital. Este un moment propice ca Maramureşul să fie reprezentat în echipa care se ocupă de elaborarea noului masterplan. Bogdan Tomoiagă are calităţile necesare pentru ca judeţul nostru să devină cu adevărat o prioritate a României în Turism. Felicitări, Bogdan, spor la muncă şi aşteptăm rezultate cât mai curând”, a încheiat preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Valer Zetea.

 

Bogdan Tomoiagă: ”Sunt mândru să fac parte din echipa care elaborează noul masterplan pe turism”

 

Despre funcţia de secretar de stat în care a fost învestit, Bogdan Tomoiagă arată că reprezintă o responsabilitate enormă.

”Cu acest gând pornesc la drum, ştiind că ceea ce fac şi ceea ce se aşteaptă de la mine reprezintă o enormă responsabilitate. Sunt planuri şi aşteptări uriaşe în domeniul turismului din partea autorităţilor regionale şi încerc să fac faţă necesităţilor cu cât mai mult profesionalism. Fiecare zi o încep cu gândul la Maramureş, la locurile din care vin, iar la finalul fiecărei zile voi sta să analizez ce am făcut, faptic, pentru oamenii din judeţul meu. Suntem într-o perioadă în care Maramureşul începe să intre în atenţia administraţiilor publice regionale, naţionale şi chiar internaţionale prin prezenţele remarcabile la diferite târguri de turism. Sunt mândru să reprezint judeţul nostru în acest Minister atât de important, care acum pare să se reinventeze, sunt încântat să fac parte din echipa care elaborează noul masterplan pe turism. Personal, voi face tot ce stă în puterea mea pentru ca o secţiune aparte să o reprezinte turismul rural şi tradiţiile”, a conchis Bogdan Tomoiagă.

        

  1. cârcotaş a spus: 12 martie 2017, ora 20:53

    Turism printre cioatele de pe munţii Borşei…