Aeroportul din Baia Mare şi-a schimbat denumirea în ”Aeroportul Internaţional Maramureş”

Scris de Lia Bradeanu, 28 aprilie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un număr de 21 de proiecte pe ordinea de zi, plus 9 proiecte suplimentare au votat aleşii judeţeni în şedinţa ordinară de joi, 27 aprilie 2017. Primul punct pe ordinea de zi a fost aprobarea modificărilor în comisiile de specialitate pe domenii de activitate.

La Comisia pentru Buget-Finanţe, în locul consilierului Pop Călin a fost numit Radu Coman, care a venit de la Comisia pentru economie, agricultură şi dezvoltare rurală, lăsându-i calitatea de membru al acestei comisii lui Călin Pop. Sorin Şunea a părăsit Comisia pentru activităţi de turism, tineret şi sport şi a intrat în Comisia pentru sănătate, muncă şi solidaritate socială, familie şi asistenţă socială, făcând rocada cu alesul judeţean Emil Ambruş.

La punctul doi pe ordinea de zi, plenul Consiliului Judeţean a aprobat repartizarea sumelor din cota de 20% calculată din cotele şi sumele defalcate din unele venituri ale statului pentru achitarea arieratelor în ordinea cronologică a vechimii acestora, pentru achitarea ratelor la împrumuturile contractate pentru susţinerea programelor de dezvoltare locală şi pentru susţinerea proiectelor de infrastructură care necesită cofinanţare locală pe anul 2017. Totodată, s-a votat contribuţia Consiliului judeţean la diferite acţiuni din rezerva bugetară, dar şi repartizarea pe destinaţii a sumei de 2.000 mii lei, pentru activitatea ”Servicii recreative şi sportive”.

În cadrul şedinţei de joi au fost aprobate şi cele trei Ghiduri ale solicitantului pe domeniile cultură, sport şi tineret. Totodată, în Consiliul de Administraţie al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” a fost desemnat Emil Ambruş din partea Consiliului Judeţean, iar în CA al Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Maramureş a fost validat consilierul judeţean Emil Muntean.

Un proiect care a iscat opinii diverse a fost cel de schimbare a denumirii R.A. ”Aeroportul Internaţional” Baia Mare, în R.A. ”Aeroportul Internaţional Maramureş”. Directorul Aeroportului Internaţional, Dorin Buda, a explicat faptul că este necesară această modificare a denumirii, pentru că Maramureşul reprezintă un brand la nivel internaţional, propunere adoptată după dezbateri cu 20 de voturi.

Aleşii judeţeni au votat pentru încheierea Acordului de cooperare pentru proiectul ”InvestNV – Oportunităţi europene Regiunea de Nord-Vest”, precum şi pentru participarea judeţului Maramureş la acţiuni şi evenimente din domeniul relaţiilor internaţionale în anul 2017.