A luat toporul si si-a taiat antebratul

Scris de Lia Bradeanu, 26 aprilie 2011 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Un tanar de 26 de ani a ajuns la spital cu mana in punga

Un baiat linistit, cu frica de Dumnezeu, gospodar. Asa este vazut un tanar din localitatea Stramtura. Nimeni nu banuia vreodata ca ar fi in stare sa faca vreun rau cuiva. Insa, de Sfintele Sarbatori de Pasti, acesta a pus mana pe un topor si si-a taiat in totalitate antebratul. Apartinatorii au sunat imediat la 112 si au cerut sa fie ajutati. La doar cateva minute, la fata locului a ajuns o ambulanta.

Doar cateva fractiuni de secunda au fost suficiente pentru un tanar din  Stramtura sa se mutileze. A vazut negru in fata ochilor. A pus mana pe un topor si a lovit cu sete. Pana cand, brusc, si-a dat seama ca ceva nu este in regula. A fost, insa, prea tarziu. Antebratul era desprins de brat. Plin de sange, a intrat in soc hemoragic. Apartinatorii au sunat imediat la Serviciul de Ambulanta Maramures. Dupa cateva minute, la fata locului a sosit o ambulanta. Cu antebratul in punga, acesta a fost preluat si dus la Centrul de Primire Urgenta Sighetu Marmatiei. “A fost stabilizat si transferat la Spitalul Judetean de Urgenta «Dr. Constantin Opris» Baia Mare. Dar a fost in soc hemoragic”, au declarat medicii care au fost de serviciu in dimineata zilei de sambata, 23 aprilie.

Medicii i-au repus antebratul la loc

Cadrele medicale sustin ca totul s-a petrecut pe fondul unor afectiuni psihice. In Baia Mare, barbatul de 26 de ani a fost preluat de medicii de specialitate. “Avand in vedere varsta acestuia, am intrat automat in sala de operatie si am incercat repunerea antebratului la loc. Acum urmeaza sa vedem cum vor evolua lucrurile. De obicei, in astfel de situatii, daca trec patru ore de la incident nu se mai intervine, pentru ca sansele de recuperare sunt slabe. Dar am incercat tot ce a fost posibil omeneste sa facem pentru el”, a precizat dr. Costache Chertif, medic primar Chirurgie Plastica si Reparatorie din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta “Dr. Constantin Opris” Baia Mare.

Ii pare rau de cele intamplate

Barbatul le-a povestit medicilor ca regreta cele intamplate. Insa parerile de rau sunt tardive. Totusi, medicii sunt optimisti si sustin ca, dupa interventia chirurgicala, este posibil ca tanarul sa isi recupereze bratul. “Am stat in sala mai bine de sase ore. Lucrurile merg bine, dar pot sa apara in orice moment si surprize neplacute. In aceste cazuri este posibil sa se impuna amputarea bratului de la cot”, a mai adaugat dr. Chertif.

Sticla unei usi i-a sectionat bratul unui barbat din Ruscova

Tot la Sighetu Marmatiei, un alt barbat a ajuns la spital in urma unui accident casnic. Acesta este din Ruscova, are 42 de ani si in timp ce facea baie a alunecat peste cada. In cadere s-a izbit de usa de la intrare. Sticla acesteia i-a sectionat barbatului antebratul. Medicii au facut tot ce le-a stat in putinta pentru a salva viata pacientului.