20 de baloane cu aer cald au fost deja confirmate ca participare la Festivalul ”Maramureş Balloon Fiesta”

Scris de Lia Bradeanu, 07 septembrie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Cea de-a patra ediţie a ”Maramureş Balloon Fiesta” va avea loc în intervalul 28 septembrie – 1 octombrie, pe Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului României şi este un eveniment internaţional care promovează frumuseţea şi valorile culturale ale Maramureşului.

Organizat de Asociaţia SENS cu sprijinul Consiliului Judeţean Maramureş, pentru buna desfăşurare a acţiunii au anunţat că îşi vor da concursul şi reprezentanţii autorităţii locale băimărene. În dimineaţa zilei de joi, 8 septembrie, în cabinetul preşedintelui Consiliului Judeţean Maramureş, Gabriel Zetea a avut loc o şedinţă tehnică privind Festivalul ”Maramureş Balloon Fiesta”, la care au participat Loredana Ionescu, preşedintele Asociaţiei SENS şi Peter Hurley, preşedintele Asociaţiei Interculturale de Tradiţii.

S-au stabilit detaliile privind perioada de organizare, aspectele tehnice şi s-a decis ca locaţia evenimentului să fie pe Aerodromul Baia Mare, cu sprijinul logistic al Aeroportului Internaţional Maramureş. Totodată, s-a luat act de intenţia municipalităţii băimărene de a sprijini organizarea evenimentului în beneficiul proiectului şi al locuitorilor din Baia Mare.

Loredana Ionescu, preşedintele Asociaţiei SENS a arătat că, împreună cu reprezentanţii Consiliului Judeţean Maramureş, s-a decis ca locul de desfăşurare a Festivalului ”Maramureş Balloon Fiesta” să fie pe Aerodromul Baia Mare al Aeroclubului României, spaţiul fiind mai potrivit decât cel pe care Aeroportul Internaţional Maramureş ar fi putut să îl pună la dispoziţie.

”Pregătirile sunt în toi şi suntem avansaţi la capitolul organizare. Totodată, pajiştea de la Aerodromul Baia Mare se potriveşte mult mai bine conceptului pe care dorim să îl promovăm, respectiv Maramureşul autentic. Mai mult, vom ridica aici un fus înalt de şapte metri, realizat de Moş Pupăză, în mijlocul unei podea de lemn de câteva sute de metri, în jurul căreia vor fi amplasate standurile comercianţilor participanţi la festivalul baloanelor, trei zile despre gastronomie locală, despre tradiţii, despre ospitalitatea oamenilor locului şi despre bucuria zborului.
Pot spune că, până în acest moment au confirmat prezenţa 20 de baloane, dar sper ca la final să avem aproximativ 30 de baloane în Maramureş, cu piloţi sosiţi din toată Europa. Echipajele prezente însumează aproximativ 100 de persoane care se vor afla în Maramureş pentru câteva zile, iar turiştilor care doresc să vină în judeţul nostru le-am pregătit pachete turistice complexe, extrem de atractive, care includ cazare, scurte circuite în Maramureş şi participarea la festivalul baloanelor. În ceea ce priveşte intenţia municipalităţii băimărene de a se implica în acest eveniment, suntem încântaţi să îi avem parteneri şi aşteptăm în acest sens, aprobarea cât mai rapidă a unei hotărâri de Consiliu Local”, a arătat preşedintele Asociaţiei SENS, Loredana Ionescu.