Ziua portilor deschise pentru parintii prescolarilor de la grupa pregatitoare

Scris de Anca Dindiligan, 29 octombrie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Acestia au fost sa vada activitatile de la Scoala cu clasele I-VIII „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare

La Scoala „Alexandru Ioan Cuza” din Baia Mare, director Grigore Muresan, au avut loc manifestari cu ocazia Zilei portilor deschise pentru parintii prescolarilor de la grupa pregatitoare. Scopul principal a fost prezentarea unitatii de invatamant, a resurselor materiale si umane viitorilor beneficiari, elevi si parinti. Parintii prescolarilor au fost intampinati de elevii din clasa a IV-a A cu pliante informative. Activitatile au debutat cu prezentarea scolii facuta Monika Bandi, director adjunt. De asemenea, a fost prezentat planul de scolarizare, facilitatile oferite elevilor, baza materiala si umana a scolii, rezultatele deosebite ale elevilor si cadrelor didactice la diferite concursuri si olimpiade scolare, activitatile extrascolare si extracurriculare, proiectele si parteneriatele scolii, planurile de viitor.

Parintii au ramas cu impresii dintre cele mai placute

Partea a doua a intalnirii a fost rezervata vizitarii propriu-zise a spatiilor scolare, dandu-se astfel ocazia parintilor sa vada unde vor studia copiii lor, viitorii scolari. Parintii au fost incantati de conditiile oferite, de curatenia si de modul in care toate spatiile sunt folosite cu eficienta. Au avut ocazia de a vedea lucrul la clasa, caietele elevilor din clasele I, au purtat discutii cu cadrele didactice. Unii participanti s-au oferit sa organizeze intalniri de lucru intre cadre didactice, elevi ai scolii, prescolari si parinti. Turul scolii s-a finalizat in Centrul de Documentare si Informare a unitatii scolare, unde trei eleve din clasa a IV-a A, institutor Ioana Maria Coza, au pregatit pentru oaspeti prezentari power-point cu activitati deosebite la care au luat parte (activitatile de la Tabara Poiana Pinului unde a participat eleva care a luat locul I pe tara la concursul Cangurul Matematic, activitatile din cadrul Clubului Prietenii Naturii si cele din Tabara de vara – File de Poveste, editia a II-a). Patronul spiritual al scolii a fost invocat in sceneta „Ocaua lui Cuza”, activitate ce a incheiat ziua si ceea ce s-a dorit prin acest parteneriat cu parintii prescolarilor. Organizatorii au promis ca evenimentul se va repeta prin invitatia deschisa si altor parinti care doresc sa cunoasca modalitatile de lucru la clasa si chiar prin invitatia lansata de a organiza activitati in comun elevi – dascali – parinti.

Anca Viragh, parinte: „M-a impresionat in mod placut, atat expunerea cu prezentarea scolii, cat si laboratoarele si clasele dotate la standarde inalte”. O alta mamica, Alina Chis: „Este un lucru important pentru parintii copiilor de la gradinita sa cunoasca anumite scoli si sa-si faca o impresie despre acestea. Activitatile prezentate, vizitarea salilor de clasa, a elevilor prezenti m-au convins despre conditiile bune pe care le ofera aceasta scoala, despre modul de lucru cu elevii, despre rezultatele bune si proiectele in care sunt implicati scoala si elevii ceea ce va fi util si folositor in primul rand profesorilor si elevilor”.