Zilele filmului pentru copii – atracţia preşcolarilor şi copiilor instituţionalizaţi

Scris de Lia Bradeanu, 22 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Copiii au luat cu asalt Biblioteca Judeţeană „Petre Dulfu” din Baia Mare. Nu neapărat pentru a împrumută o carte, ci pentru a viziona filmul dorit din cadrul celei de-a 15-a ediţii a Zilele Filmului pentru Copii.


Părinţi şi bunici deopotrivă sunt încântaţi de acest program. Asta pentru că le da posibilitatea să îi lase pe copii pentru câteva ore în grija angajaţilor bibliotecii, iar cei mici îşi petrec timpul într-un mod plăcut.
Programul derulării filmelor a fost întocmit cu multă grijă şi atenţie în funcţie de vârstă. Astfel, de la ora 10.00 peliculele sunt dedicate preşcolarilor, iar în jurul orei 11.00 încep cele pentru tineri şi adolescenţi.
De obicei copiii care vin la acest program citesc înainte cărţile pentru a înţelege mai uşor filmul pe care îl vizionează. În acest an în număr mare au venit şi copiii instituţionalizaţi.
„Săptămâna viitoare preşcolarii pot viziona filmele „Cartea junglei”, „Clopoţica şi secretele aripilor”, „Albinuţa Maya”, în timp ce tinerii pot urmări „Savva: inima de războinic”, „Vacanţă cu peripeţii” şi multe altele, spune Corina Şpan – şef Serviciu Copii.