Tineri din cinci tari sunt asteptati in vizita la GSIMS din Sighet

Scris de Ioan Johnny Popescu, 27 octombrie 2010 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

In cadrul unui proiect „Comenius” castigat de Grupul Scolar pentru Industrie Mica si Servicii (GSIMS) din Sighetu-Marmatiei, liceul urmeaza sa primeasca in luna noiembrie vizita reprezentantilor celor cinci scoli partenere, respectiv din localitatile Kocaeli (Turcia), Cosenza (Italia), Lodz (Polonia), Villaluenga de la Sagra (Spania) si Azambuja (Portugalia).

„Proiectul se numeste „One Europe – Many Cultures”, adica „O Europa – multe culturi”, si are ca obiectiv promovarea valorilor culturale traditionale locale”, explica profesoara Krisztina Hogye, coordonatoarea proiectului.

„In cadrul proiectului sunt implicati 40 de elevi si zece profesori ai liceului nostru. Avand in vedere ca tema intalnirii se refera la mestesugurile, obiceiurile si traditiile din Maramures, pregatim de pe acum un program special in care se vor regasi ateliere de creatie in care, sub coordonarea unor mesteri populari de notorietate, colegii din cele cinci tari vor avea ocazia sa sculpteze si sa tese alaturi de elevii nostrii. Momentul culminant al programului se va desfasura la Vadu Izei si va fi reprezentat de un spectacol in regia profesorului Ioan Muntean, un spectacol de cantece si dansuri populare precum si prezentarea traditiei colindatului si Viflaimul, mai ales ca o parte dintre invitatii nostri sunt musulmani, iar cealalta parte, crestini de tip occidental”, a mai precizat Krisztina Hogye.