Tabără şcolară în staţiunea Izvoare pentru elevi din Republica Moldova

Scris de Vasile Nechita, 07 august 2019 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Inspectoratul Şcolar Judeţean (ISJ) Maramureş în parteneriat cu Consiliul Judeţean Maramureş a organizat, în perioada 1-6 august 2019, o tabără internaţională în staţiunea Izvoare. Participă la un program zilnic de recreere 30 de elevi şi însoţitorii lor din raioanele Hînceşti şi Floreşti din Republica Moldova.

Perioada petrecută în Maramureş a prilejuit, pentru elevi şi profesori, un bun prilej pentru a evidenţia sentimentul de familie europeană, de origine română care creează, păstrează şi perpetuează aceleaşi valori şi tradiţii.
Elevii au fost antrenaţi în jocuri de orientare sportivă, competiţii specifice salvamontiştilor, jocuri la bazinul de înot din oraş, au fost în plimbare în Baia Mare, la Muzeul de Istorie şi Arheologie, la cel de mineralogie, la Muzeul satului şi la Complexul Astronomic. Au fost în vizită în Maramureşul istoric, la Mănăstirea Bârsana, la Cimitirul vesel de la Săpânţa şi la Sighetu-Marmaţiei.
Atât copiii cât şi profesorii însoţitori au fost încântaţi şi şi-au exprimat dorinţa de a reveni la anul, consemnează anunţul ISJ, postat pe site-ul propriu.