Sărbătoare la Liceele “George Pop de Băseşti”

Scris de Mihai Sălceanu, 23 decembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Sâmbătă, 17 decembrie, în Ulmeni – judeţul Maramureş, la sediul Fundaţiei “Sfântul Anton de Padua” care patronează Liceele “George Pop de Băseşti”, a fost o triplă sărbătoare. Cu prilejul aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea fundaţiei a avut loc concertul de colinde “Mândră-i sara de Crăciun” – ediţia XI – şi lansarea cărţilor „Fundaţia Sfântul Anton de Padua Ulmeni – 20 de ani de existenţă” (realizată de elevi şi profesori din liceele „George Pop de Băseşti”, o viziune modernă a învăţământului particular românesc) şi „Sintaxa Limbii Române – noţiuni fundamentale pentru învăţământul gimnazial”, scrisă de preşedinta Fundaţiei, profesoara Aurora Puşcaş.

Manifestarea a început cu prezentarea fundaţiei şi a celor două cărţi, despre care au vorbit reprezentanţi ai profesorilor, elevilor, părinţilor şi autorităţilor din judeţul Maramureş, dar şi profesorii universitari Gavril G. Neamţu şi Nicolae Felecan. Moderatorul evenimentului a fost Doru Covaci, directorul Liceului „George Pop de Băseşti” din Baia Mare. Concertul de colinde susţinut de elevi ai liceelor a fost îndelung aplaudat de publicul prezent în sala festivă a liceului din Ulmeni.

Fundaţia „Sfântul Anton de Padua” Ulmeni a fost înfiinţată în anul 1996 de Aurora şi Lucian Puşcaş. Sub patronajul acestei fundaţii, care în cei 20 de ani a ajutat mii de tineri, s-au înfiinţat Liceele „George Pop de Băseşti” din localităţile Baia Mare, Vişeu de Sus, Ulmeni, Sighetu Marmaţiei, Târgu Lăpuş şi Satu Mare. Liceele poartă numele ilustrului şi neobositului patriot George Pop de Băseşti, preşedintele Marii Adunări Naţionale de la Alba Iulia din 1 Decembrie 1918, care este străbunic pe linie maternă al preşedintei Fundaţiei, prof. Aurora Puşcaş.

Menţionăm că Liceul „George Pop de Băseşti” Satu Mare a primit în acest an acreditarea din partea ARACIP, fiind pregătit în continuare să acorde un învăţământ de calitate tuturor elevilor şi absolvenţilor de şcoli profesionale din judeţ.