Salariile personalului nedidactic cresc cu 20%

Scris de Mioara Maxim, 22 februarie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, a afirmat că Executivul va da joi o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens şi că nu este vorba despre un efort suplimentar. Banii respectivi, circa 90 de milioane de lei, sunt prinşi în Legea bugetului.

”Este vorba de o problemă ce a apărut din cauza unor interpretări eronate. Este vorba de salarizarea personalului nedidactic. Ceea ce am discutat cu prim-ministrul este să se dea o Ordonanţă mâine, astfel încât să se reglementeze începând cu data de 1 februarie şi această problemă. Concret, este vorba de o majorare salarială de la 1 februarie spre 20%, prin acordarea sporului de vechime pentru personalul nedidactic. Este vorba de 53.000 de oameni pe care îi avem în sistem. (…) nu este vorba despre un efort suplimentar, în Legea bugetului aceşti bani erau prinşi, circa 90 milioane lei”, a afirmat Hăncescu, după întâlnirea cu premierul, de la Palatul Victoria.

”S-a interpretat la un moment că ar beneficia de prevederile Ordonanţei 2/2017, lucru care nu s-a concretizat şi trebuia să găsim o soluţie. În momentul în care a apărut Ordonanţa 2 pentru salarizarea în Administraţia publică au fost voci din Ministerul Muncii, Ministerul Educaţiei care au spus că se încadrează şi personalul nedidactic pe această ordonanţă. Dar realitatea a demonstrat că lucrurile stau altfel şi, de aceea, este nevoie de clarificări printr-un act normativ”, a explicat liderul FSLI, potrivit b1tv.

La rândul său, preşedintele FSE Spiru Haret, Marius Nistor, a subliniat că în momentul de faţă ”există disponibilitate” pentru rezolvarea problemei sporurilor, un „neajuns” generat de Ordonanţa 99/2016, promovată de Guvernul Cioloş.