Premieră la cursurile de formare a proiectului CRED

Scris de Vasile Gherman, 25 iunie 2020 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »


Premieră la cursurile de formare „Curriculum Relevant, Educaţie Deschisă pentru toţi” – CRED, unde peste 4.500 de cadre didactice, vor participa exclusiv online. Decizia s-a luat în conformitate cu noile reglementări din sistemul educaţional românesc, adoptate în contextul pandemiei cauzate de noul coronavirus. La începutul acestei luni, 199 de grupe de cadre didactice, din toate regiunile ţării – dintre care 84 din învăţământul primar şi 115 din învă­ţământul gimnazial – au demarat cursurile de formare continuă acreditate, nivel II, în cadrul CRED.

Anterior prezentei etape de formare, anume în intervalul februarie – mai 2020, 311 grupe de cursanţi – dintre care 134 din nivelul de învăţământ primar şi 177 de grupe din învăţământul gimnazial – au trecut cu succes de etapa de evaluare finală, după ce, din luna aprilie, au realizat tranziţia totală de la cursuri desfăşurate în sistem blended-learning (faţă în faţă şi online) către cursuri de formare organizate exclusiv online. Continuarea în mediul virtual a cursurilor de formare a fost posibilă datorită ordinului de ministru numărul 3.845/ 27.03.2020, conform căruia a fost aprobată desfăşurarea activităţilor de formare continuă din sistem blended-learning în sistem exclusiv online.

Pe întreg parcursul activităţilor de formare online, experţii din cadrul Ministerului Educaţiei şi Cercetării asigură monitorizarea externă a activită­ţilor de formare şi a evaluării finale a cursanţilor.

Până în prezent, în cadrul proiectului CRED, au fost formate 17.752 de cadre didactice. Cursul acreditat de formare continuă, nivelul II, a fost absolvit cu succes de 9.694 de cadre didactice din învăţământul primar şi 8.058 de cadre didactice din învăţământul gimnazial, care au fost astfel pregătite şi pentru desfăşurarea, optimă şi în condiţii de eficienţă, a activităţii didactice la distanţă. În cadrul proiectului CRED, vor fi formate, în total, 55.000 de cadre didactice.

V. Gherman