Predarea ştafetei la IPJ Maramureş

Scris de Lia Bradeanu, 21 noiembrie 2016 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

ziua-stafeteiCu ocazia Zilei Internaţionale a Drepturilor Copiilor, poliţiştii maramureşeni au organizat astăzi, în colaborare cu Fundaţia Terre des Hommes, evenimentul „Ziua Ştafetei”.

 

 Trei elevi de la Colegiul Naţional „Gheorghe Şincai” din municipiul Baia Mare şi un elev al Liceului Tehnologic „Grigore Moisil” din Târgu Lăpuş, care şi-au exprimat dorinţa de a deveni poliţişti, au petrecut câteva ore în preajma unor poliţişti.

În cadrul activităţii de predare-preluare a ştafetei, poliţiştii maramureşeni le-au prezentat elevilor atât specificul meseriei cât şi oferta educaţională şi condiţiile necesare pentru a deveni poliţişti.

De asemenea, elevii au aflat care sunt principale atribuţii ale poliţiştilor, respectiv protejarea vieţii, integrităţii corporale şi patrimoniului persoanelor şi au participat la o parte din activităţile pe care aceştia le desfăşoară  zilnic pentru păstrarea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

La finalul activităţilor, cei patru elevi s-au arătat încântaţi de timpul petrecut alături de poliţişti şi şi-au exprimat dorinţa de a îmbrăca uniforma de poliţist cât mai curând.