Plângere penală împotriva profesoarei de Educaţie fizică din Şomcuta Mare

Scris de Lia Bradeanu, 07 iunie 2017 « Ştirea precedentă | Înapoi la index | Ştirea următoare »

Profesoara de Educaţie fizică şi sport Viorica Talpoş, de la Liceul Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuta Mare, este acuzată că îi bate pe elevi. Bunica unuia dintre aceştia a depus plângere la poliţie, dar şi la conducerea instituţiei de învăţământ după ce nepotul i-a povestit că a fost pălmuit şi tras de păr de către cadrul didactic.


Mai mulţi elevi ai Liceului Teoretic „Ioan Buteanu” din Şomcuţa Mare o acuză pe doamna profesoară de că îi pălmuieşte şi îi trage de păr.
Mihăilă Maria, bunica unuia dintre elevii clasei a V-a, susţine că acest comportament este de netolerat.

Bunica susţine că nepotul său a fost înjosit fiind trimit să îşi ceară scuze de la mama copilului pe care l-ar fi accidentat în timpul meciului de fotbal desfăşurat la ora de sport. Paul povesteşte că nu se aştepta la o astfel de pedeapsă din partea profesoarei.

Nu doar Paul se plânge de comportamentul profesoarei, ci şi alţi copii. Mare parte dintre ei susţin că au fost de faţă atunci când profesoara aplică diferite corecţii.

Contactată telefonic, profesoara de Educaţie fizică nu a răspuns, însă conducerea unităţii şcolare a luat decizia de a-i convoca pe membrii Comisiei de Disciplină pentru a analiză acest caz. Decizia a fost comunicată şi Inspectoratului Şcolar Judeţean Maramureş.

În cursul zilei de miercuri, 7 iunie, bunica lui Paul a depus o plângere şi la poliţia din localitate. Dacă va fi găsită vinovată, profesoara riscă să se aleagă cu dosar penal pentru vătămare corporală.